Schrijfcursussen – Fictie

Fictie - cursussen, workshops en masterclasses

Altijd aangepast aan jouw wensen

• Online en offline
• Alleen of in groep
• Digitaal of op een zelfgekozen locatie
• Een dag of meerdaags
• In elk gewenst tempo
• Aangepast aan de beroepspraktijk van de deelnemer(s)

Roman schrijven

Personages, perspectief, verhaallijn en vertelstem

Wil je een roman schrijven? Of een lang of kort verhaal? Maar weet je nog te weinig over verhaallijnen, plot, vertellers en personages? Volg dan de cursus Roman schrijven waarin je theorie krijgt over de verschillende elementen van een verhaal of roman. Je wordt begeleid bij het brainstormen en je mag op verschillende momenten teksten insturen waarop je feedback krijgt.

Hoe begin ik met schrijven?

Samen zorgen we voor een goede start

De cursus Hoe begin ik met schrijven? helpt je om uit te vinden hoe je jouw schrijflust het beste kunt gebruiken. We gaan samen na of je het beste fictie of non-fictie kunt schrijven en we maken een begin, zodat je verder kunt met schrijven.

Columns schrijven

Over mooischrijverij en gepeperde meningen

In de cursus Columns schrijven krijg je theorie, voorbeelden en oefeningen om een goede column te leren schrijven. Aan de hand van de vijf bouwstenen – idee, inhoud, vorm, stijl en taal – leer je waar het om draait bij een column. Je kiest zelf het soort columns dat je schrijft en ontvangt uitgebreide feedback op je teksten.

Hoe begin ik aan een boek?

Voor iedereen die al een boek af had willen hebben

De cursus Hoe begin ik aan een boek? is bedoeld voor mensen die een boek willen schrijven. In deze cursus kijken we eerst naar je wensen: wil je fictie of non-fictie schrijven? Afhankelijk van die keuze bedenken we een structuur en zorgen we voor een duidelijk plan voor je schrijfproces. Gedurende de cursus zorg ik voor theorie en tips die afgestemd zijn op het soort boek dat jij wilt schrijven. Vervolgens schrijf je een begin, dat ik voorzie van feedback en adviezen voor het vervolg.

Zit er niet tussen wat je zoekt?

Mail mij over jouw schrijfwensen

Zit de cursus die jij zoekt er niet tussen? Mail mij dan en vertel me waar je naar op zoek bent. Misschien kan ik een bestaande cursus aanpassen of een nieuwe ontwikkelen. Maar het kan ook zijn dat voor jou de persoonlijke schrijfbegeleiding de geschiktste vorm is. Dan help ik je bij een specifiek project en zoek ik de juiste theorie bij de vragen en problemen die jij tijdens het schrijfproces hebt.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?