Wat kan ik voor je doen?

 

Ik ben schrijver en schrijfcoach. Voor schrijfopdrachten mag je me altijd mailen met dit formulier. Op deze pagina en op Hoe ga ik te werk? en Tarieven schrijfcoach vind je meer informatie over wat ik zoal voor je kan doen als persoonlijke schrijfbegeleider.

Fictie

Wil je feedback op lange of korte verhalen, een roman of een literair non-fictie-verhaal? Weet je niet hoe je moet beginnen met schrijven en heb je behoefte aan iemand die meedenkt? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het overzicht houden? Of wil je gewoon eens een buitenstaander laten kijken naar een bestaande tekst? Bij mij kun je terecht voor denkwerk, commentaar, tips, theorie en Рdesgewenst Рopdrachten. Ik kan vanaf het begin meedenken, maar ik kan ook een bestaand manuscript of een deel daarvan beoordelen.

Sinds 2012 begeleid ik schrijvers bij korte en lange verhalen en manuscripten. Ik las voor op onder meer de Boekenbeurs, Geen Daden Maar Woorden en op Radio 1. Ik schreef een bijdrage voor Das Mag en in 2009 tekende ik een boekcontract bij Atlas-Contact.

Non-fictie

Ben je bezig met een autobiografisch verhaal of een journalistiek werk van lange adem? Schrijf je lesmateriaal of stel je een handboek samen? Wil je harde feiten verwerken tot een leesbaar relaas? Of zit je met een berg aantekeningen en dagboeken die je tot een samenhangend geheel wilt smeden? Ik kan met je meedenken over de opzet, de inhoud en de schrijfstijl en ik deel Рmocht je dat willen Рopdrachten uit, zodat je het genre beter onder de knie krijgt. Ook hier geldt: je kunt bij mij terecht met of zonder bestaande tekst.

Sinds 1998 begeleid ik schrijvers en journalisten bij artikelen en boeken. Ik schreef lesmateriaal voor de School voor Journalistiek en voor tientallen cursussen en workshops, daarnaast was ik onderzoeksjournalist voor een tijdschrift in het jeugdwerk en ik schreef voor talloze grote en kleine uitgevers informatieve teksten voor boeken en magazines.

Journalistiek

Wil je begeleiding bij journalistiek werk? Zoek je iemand die je kan leren hoe je een interview uitschrijft? Wil je alle journalistieke genres eens uitgebreid bestuderen? Of alleen het nieuwsbericht? De reportage? De reconstructie? Je kunt mij vragen je van begin tot eind te begeleiden bij een of meerdere tekstsoorten, maar je kunt ook reeds geschreven artikelen insturen, die ik dan voorzie van feedback en tips.

Ik verdiende mijn sporen tussen 1998 en 2006 bij de vakgroep Geschreven Pers van de School voor Journalistiek in Utrecht, en daarna doceerde ik journalistieke vakken aan tal van hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Nederland. Ook trainde ik incompany redacteuren van uitgeverijen zoals De Persgroep en Van In en ik begeleidde jonge journalisten bij een jongerenpersagentschap. Zelf schreef ik alle journalistieke genres voor kranten en publiekstijdschriften en voor verschillende vak-, onderwijs- en bedrijfsbladen.

Columns en opiniestukken

Kun je hulp gebruiken bij columns schrijven? Of heb je een kritische meelezer nodig bij een opiniestuk? Zou je graag eens de basisbeginselen van een column leren? Of wil je beter schriftelijk argumenteren? Lever bij mij een of meer columns of opiniestukken in en ik geef je feedback, tips, theorie en Рals je dat wilt Рopdrachten. Ik kan bestaande teksten beoordelen of samen met jou werken aan nieuwe teksten. We kunnen ook een soort columncursus doen.

In de loop der jaren schreef ik columns en opiniestukken voor de VPRO, Canvas, Radio 1 en De Standaard. Ik gaf les in columns schrijven aan aspirant-columnschrijvers in Nederland en Vlaanderen bij onder meer de Schrijversacademie in Amsterdam en Antwerpen, bij Wisper, op de Schrijfdag en op de Boekenbeurs.

Redactioneel werk

Ben je redacteur van een website, magazine, nieuwsbrief of krant en heb je nood aan feedback? Of ben je een communicatiemedewerker met behoefte aan begeleiding? Wil je een ijzeren greep krijgen op de stukken die je aflevert? En zoek je iemand die meekijkt bij je dagelijkse schrijfpraktijk? Je kunt een cursus redactionele vaardigheden volgen of ik kan ad hoc feedback geven op teksten die je mij opstuurt. Je mag van mij commentaar, tips en theorie verwachten, en als je daar behoefte aan hebt, geef ik opdrachten.

Mijn ervaring deed ik op als redacteur bij tal van magazines en websites. Sinds 2012 ben ik hoofdredacteur van Taalhelden, de jongerenwebsite van de Taalunie, daarnaast maakte ik kranten en tijdschriften als redacteur bij onderwijsinstellingen, overheden en non-profitorganisaties. Ik schreef advertorials voor MTV, nieuwsbrieven voor gemeenten en magazines voor festivals en scholen, en ik begeleidde honderden schrijvers bij het maken van hun media-producties.

Inschrijven? Stuur me een e-mail.

 

Wil je eerst meer informatie?

¬© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen ‚ÄĘ Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?