Redactie en eindredactie

Redactie en Eindredactie

Ik doe redactie en eindredactie tegen elk aannemelijk bod.

Eindredactie

Mijn specialiteit als eindredacteur is rigoureus ingrijpen, vanzelfsprekend altijd met de wensen van de opdrachtgever in het achterhoofd. Ik zet alinea’s, zinnen en woorden op de juiste plek, met oog voor dichterlijke vrijheid, doelgroep en context. Uiteraard zorg ik voor een treffende titel of kop en andere passende blikvangers. Ik corrigeer foutjes op alle niveaus: grammatica, spelling en interpunctie.

Maar ik kan ook minder ingrijpend redigeren. Dan doe ik kleine aanpassingen om fouten te voorkomen en eenheid van stijl te waarborgen, zonder stukken tekst te verplaatsen of tekst te schrappen. Om te zorgen dat ik alleen die aanpassingen doe die de opdrachtgever wenst, streef ik naar duidelijke afspraken vooraf. Een heldere briefing is dus belangrijk.

Sinds 1996 doe ik eindredactie voor kranten, tijdschriften en websites. Met mijn collega Ludo Permentier gaf ik sinds 2011 ook eindredactiecursussen. Inmiddels geef ik die cursussen alleen. De laatste jaren ben ik een van de vaste eindredacteuren van de Taalunie.

Vraag mij als eindredacteur

Redactie – websites en magazines

Geef mij een onderwerp en ik produceer een tekst. Bij gebrek aan rijbewijs doe ik het liefste bureauredactie, maar voor een doorwrocht interview ben ik altijd bereid de trein naar verweggistan te nemen. Ik heb alle genres in de vingers, ik werk efficiënt, netjes en zelfstandig en ik formuleer speels waar mogelijk en zakelijk wanneer gewenst.

Sinds 1996 schrijf ik freelance teksten voor verschillende media. Naast journalistiek werk, neem ik ook de pen ter hand voor non-profit organisaties en bedrijven. Mijn opdrachtgevers zitten verspreid over België en Nederland.

Vraag mij als redacteur

Redactie – boeken

Als schrijver, ghostwriter, schrijfcoach en redacteur stond ik aan de wieg van allerlei boeken. Ik ben een creatieve meedenker, een strenge bijstuurder en een gedegen corrector. Je kunt bij mij terecht voor manuscriptbegeleiding, redactie van de eerste versie of eindredactie van de definitieve tekst. Mail mij voor meer informatie of een prijsopgave.

Vraag mij als redacteur
E-mail Maartje Luif

Schrijfwerk

Om een indruk te krijgen van mijn schrijfkwaliteit kun je kijken bij mijn columns, bij de pagina met allerhande opdrachten, mijn stukjes in het wild of op de pagina met een schets van mijn werkzaamheden.

Wil je zelf leren redigeren?

Je kunt online en offline de cursus Eindredactie volgen. Daarin leer je alles over ingrijpen om genre, inhoud, tekstopbouw, stijl en taal te verbeteren. Je kunt de cursus volledig afstemmen op jouw schrijfpraktijk.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?