Over mij – 2009

Hoe het zit met Maartje en of Zezunja

Het zit zo.
Sinds eind vorige eeuw dool ik rond op internet onder de naam Zezunja. Hoe dat zo is gekomen kunt u lezen in eerdere profielen van mij. In het echt heet ik gewoon Maartje Luif en sinds ik in 2006 mijn baan op de School voor Journalistiek in Utrecht opzegde om met een koffer vol rotzooi mijn heil bij mijn Vlaamse langeafstandsrelatie te zoeken, kom ik ook gewoon uit voor de connectie tussen Maartje en Zezunja.

In Leuven, een stad ten oosten van Brussel, richtte ik in 2007 Het Eiland Neus – tekst, beeld & theater op. Onder de vlag van dat bedrijfje doen de Vlaming voor wie ik emigreerde en ikzelve tal van leuke dingen in het schemergebied van schrijven, theater maken, vormgeven en journalistiek.

Het grootste deel van mijn leven woonde ik in de stad waar ik geboren ben: Amsterdam. En ik voel me nog dagelijks een Amsterdammer. Als ik te Hollands praat bij de bakker, als ik bij Pauw en Witteman het belletje van de tram op de achtergrond hoor en als ik op station Brussel-Noord een NS-trein voorbij zie komen.

Maar tegelijkertijd raak ik gehecht aan mijn Vlaamse leven. Al was het maar omdat mijn lief hier hoort. En ik bij hem. Maar ook omdat ik het goed heb, in een mooi huis, in een vriendelijke stad, in een mooie nieuwe wereld met mooie nieuwe mensen.

Of ik ooit weer zal hechten na het langzame onthechten van de afgelopen jaren is niet eens zo’n belangrijke vraag. Maar mocht u willen weten hoe het afloopt: hou dit weblog in de gaten.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?