Over Maartje – 2011

Mijn naam is Maartje Luif. Als Amsterdamse schrijfdocent, journalist, schrijver, hoofd- en eindredacteur streek ik in 2006 neer in Leuven, België. Ik heb een opleiding Journalistiek en Voorlichting, met als specialiteit tijdschriften en internationale journalistiek. Ook volgde ik een opleiding didactiek voor hogeschooldocenten aan de Universiteit van Utrecht.

Schrijven
Ik verdiende mijn sporen als verslaggever, onderzoeksjournalist, bureauredacteur, columnist, hoofdredacteur en eindredacteur bij onder meer de Volkskrant, VPRO, VRT, MTV, Das Magazin, Universal, de werkbijlage van De Standaard, de Nederlandse Taalunie en een handvol dagbladen, opiniebladen, vakbladen en publiekstijdschriften. Verder schreef ik voor bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.
Ik eindigde vlak na winnaar Geen Stijl bij de Dutch Bloggies 2006 in de categorie Best Geschreven Weblog en dankzij mijn online aanwezigheid kreeg ik de kans een roman te schrijven voor uitgeverij Atlas-Contact.

Lesgeven
Mijn onderwijservaring deed ik op aan de School voor Journalistiek in Utrecht, waar ik acht jaar lesgaf als docent in de vakgroep Geschreven Pers. Daarnaast doceerde ik journalistiek, schrijfvaardigheid, eindredactie, columns en creatief schrijven aan de School voor Digitale Communicatie en de School voor Communicatiemanagement van de Hogeschool Utrecht, de Saxion Hogeschool in Enschede, Wisper in Gent en Leuven, de SchrijversAcademie in Antwerpen, Creatief Schrijven in Antwerpen, Miles Academy in Vilvoorde, en jongerenpersagentschap StampMedia in Antwerpen en Genk. Naast cursussen en workshops begeleidde ik stages en werkervaringsplaatsen bij grote en minder grote mediabedrijven.

Anderen over mij
Een van mijn opdrachtgevers, Miles Academy, zette de feedback van cursisten over de cursussen Eindredactie, Redactionele Vaardigheden en Journalistiek Schrijven online.

  • ‘Ik vond Maartje enorm toegewijd, open voor suggesties en vragen. Ze investeert veel tijd in het opzoeken van antwoorden op onze vragen. De cursusopbouw vind ik heel duidelijk en handig als naslagwerk.’ (H.R.)
  • Het enthousiasme van Maartje deed me wekelijks uitkijken naar de cursus.’ (D.D.R.)
  • ‘De docent is bijzonder aangenaam. Heel veel aandacht voor individuele gevallen en specifieke wensen van de verschillende cursisten.’ (S.V)
  • ‘De docent is heel spontaan, geeft veel voorbeelden uit de praktijk.’ (E.V.)
  • ‘Ze heeft veel ervaring en weet waarover ze spreekt.’ (L.D.)
  • ‘Ik vond het heel goed dat de inhoud gaandeweg werd aangepast aan de deelnemers.’ (M.V.)
  • ‘De docent heeft aandacht voor alle deelnemers, voor elke vraag en elk probleem.’ (K.D.S.)
  • Leuke groep, boeiende docent, fijne interactie. Ik zou absoluut opnieuw een opleiding volgen bij Maartje. Ze is fantastisch om van te leren.’ (I.M.)

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?