Colofon

Dé Zezunja?

Ik besloot er niet langer doekjes om te winden. Een lifelog, zoals dit zo mooi heet, is natuurlijk niets anders dan een virtueel personality magazine. Ik lach heel hard om al die megalomane projectjes van de Oprahs, de Lindas, de Goedeles en de Jean Maries onder ons, maar ondertussen zijn wij lifeloggers natuurlijk geen haar beter. Vandaar en daarom. U mag zelf bepalen of u hier met een parodie of met een pretentieus en narcistisch medium te maken heeft.

De naam Zezunja bedacht ik toen ik eind jaren negentig als toverende koningin in een rtmmorp (real time massive multiplayer online roleplaying game) een mooie naam nodig had: Queen Zezunja the Sorceress.
Inmiddels is de koningin online vergroeid met mijn ware aard. Ze diende als masker om vieze woorden te webloggen, als schijn van exotiek – om te verbergen dat de schrijver dezes met klompen aan geboren was en als middel om in de beginjaren anoniem te blijven. Inmiddels is de anonimiteit opgeheven, de magie verwaterd en is Zezunja gewoon het ® van Maartje Luif.

Redactie:


De verantwoordelijk uitgever
De verantwoordelijk uitgever in mij is een lamzak. Ze heeft geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel en ligt graag met haar benen op tafel. Ze is vies van commercie op weblogs, omdat weblogs volgens haar direct minder interessant zijn als er commerciële motieven achter zitten. Kortom: een uitgever van niks dus.


De hoofdredacteur
De hoofdredacteur in mij is een gespleten persoonlijkheid. Ze houdt van voluit, niet rond de pot draaien, hart en ziel op tafel en schrijven maar. Tegelijkertijd is de hoofdredacteur ook verantwoordelijk voor de BV Maartje Luif en Het Eiland Neus, wat soms vereist dat de handrem op de ontboezemingen wordt gezet. Een opdrachtgever waar ik in ’n pennenstreek een karikatuur van maak, zal misschien niet meer met me willen samenwerken. De hoofdredacteur vraagt zich eeuwig af welke van haar persoonlijkheden het zal winnen. We houden u op de hoogte.


De redacteur
De redacteur in mij is de grondlegster van het weblog. Het is de schrijfster die een publiek zocht, die nieuwsgierig was naar wat het sijberse te bieden had. Het is de letterknecht van de redactie, en zoals het een goed knechtje betaamt: degene die het hardste werkt.


De vormgever
De vormgever in mij is een goedbedoelende amateur met hooggegrepen ambities en twee meter tijdschriften van zestig jaar geleden. De vormgever in mij is een autodidact die niets efficiënt en kloppend kan aanpakken, maar die wel tevreden is over het eindresultaat. Het is niet eenvoudig om een beelddenker met geringe kennis van Photoshop te zijn.


De eindredacteur
De eindredacteur in mij is bijna altijd aan het lummelen. Op Het Eiland Neus loopt ze de benen uit haar lijf, maar op dit weblog zit ze een beetje uit haar neus te eten onder het motto: het moet wel leuk blijven. Ze is feilbaar, maar zodra er harde valuta tegenover staat, wordt ze uitzonderlijk pietepeuterig.


De factchecker
De factchecker in mij is nonchalant op dit weblog. Ze haalt haar neus op voor feiten en cijfers. In het echte leven is ze voor de grootst mogelijke zorgvuldigheid, maar op dit weblog gooit ze er met de pet naar. Woorden vinden nou eenmaal hun eigen weg. Met als gevolg dat de moeder van de factchecker regelmatig aan de telefoon hangt om een en ander recht te zetten.

Vaste medewerkers:

De omnivoor
De alleseter in mij houdt van The Carpenters en Boer zoekt Vrouw, maar ook van Eagles Of Death Metal en stilettohakken van 14 centimeter. De omnivoor in mij schrijft over biologisch eten en afvalscheiding, maar ook over drugssmokkel en over de hele dag in pyjama zitten. Ze zal lezers van bedenkelijk allooi lokken.


De aarzelaar
De aarzelaar in mij is zelden uitgenodigd, maar ze steekt vaak de kop op. Dan zet ze vraagtekens bij elk stukje en roept ze uit dat ‘niemand daar toch geïnteresseerd in is!’, met als gevolg dat dit weblog soms ineens op zijn gat kan liggen. Ze is de huistwijfelaar en een ware partycrasher. Hoed u voor de aarzelaar in mij!


De huisgenoten
De huisgenoten zijn de vaste bronnen van dit weblog. We checken hun informatie door bij een andere huisgenoot na te gaan of hetgeen ze gezegd hebben wel echt klopt. De huisgenoten maken het webloggen soms onmogelijk met hun niet aflatende bedelarij, maar tegelijkertijd vormen ze een bron van inspiratie.


De moderator
De moderator in mij is uit het milde hout gesneden. Alleen spammers en als-onschuldige-lezer-vermomde-spammers krijgen een slagboom op hun kop. Vrijwel alle andere lezers mogen zeggen wat ze willen, zelfs als dat niet in het hallelujakoor past.


De postkamer
De postkamer in mij is van het blije soort. De afdeling zet feestmutsjes op wanneer de brievenbus kleppert. Het credo: post moet je vieren. Maar helaas vertoont de postkamer in mij uitstelgedrag. De afdeling zit de hele dag een beetje te grasduinen achter de computer, feestmutsjes in de aanslag, maar een beetje bijtijds op kattebelletjes reageren: ho maar. Soms slaat de ijver toe, maar van tevoren is niet te voorspellen wanneer dat moment aanbreekt.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?