Smokkelen en eindelijk naar Amsterdam

foutje in de wegmarkering aan de Leuvense ring

Eén dagje zonder sociale media. De bevindingen? Ik smokkelde. Zo heb ik de vele direct messages in Twitter wel beantwoord, omdat die over het algemeen nogal opbeurend waren. Ik had alle apps van mijn telefoon gegooid, maar vervolgens zocht ik Twitter op in Safari, zoals het een echte junk betaamt. En in een verloren uurtje heb ik toch weer zitten scrollen door het nieuws. Ik had zelfs een bericht geliket, maar die like heb ik ook weer teruggetrokken, want als je niet op sociale media zit kun je ook niet liken, toch? Resumé: ik moet er nog een beetje inkomen.

Vandaag ga ik voor het eerst in een half jaar naar Amsterdam. Ik geloof dat het twee keer eerder is voorgekomen dat ik zo lang niet in mijn geboortestad was, maar deze keer voelt totaal anders. Zoals geen koekje mógen totaal anders voelt dan geen koekje némen. Door de coronacrisis waren de grenzen dicht en gedurende de lockdown werd mijn moeder ernstig ziek, met vreselijke pijnen. Dat was exact waar ik het bangste voor was toen ik in 2006 besloot in België te gaan wonen: wat nou als mijn ouders ziek worden en ik er voor ze wil zijn? Nou, zo geschiedde dus. Raamzwaaien, eten maken, cadeautjes brengen, een hart onder de riem steken, ik wilde het allemaal zo graag doen, maar het kon niet. Nu zat ik alleen maar mijn tranen te verbijten door de telefoon. Tot vandaag. Eindelijk.

En dan nog iets om vrolijk af te sluiten. De politie Leuven plaatste gisteren op Facebook de foto die je hierboven ziet – jaja, daar stuitte ik dus op in mijn smokkeluurtje. De begeleidende tekst: er is iets misgelopen bij het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen in het kader van de onderhoudswerken aan het asfalt en de fietspaden op de ring rond #Leuven door Agentschap Wegen en Verkeer. Het fietspad op het gedeelte tussen het Artoisplein en de Van Monsstraat werd verplaatst naar het voetpad. Aan het kruispunt met de Van Monsstraat werd de dwaling ingezien en heeft men de situatie proberen recht te trekken. Wij zijn op de hoogte en we laten dit zo snel mogelijk rechtzetten.
Een geschenk, zo op een sombere dag.

© foto: facebook politie Leuven

20 juni 2020 | 1 reactie

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie
  1. Yvonne 22 juni 2020

    Veel sterkte met je moeder zo vreselijk wat haar aan het overkomen is, ze is zo lieffff..

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?