Met dank aan mijn lieve, lieve, lieve klanten

De paniek sloeg toe. In maart. Ik had net maandenlang lesgegeven op allerlei redacties, bij bedrijven, in gebouwen, met mensen, veel mensen. In kleine ruimtes, soms zelfs hele kleine ruimtes. En plotseling leek dat voorgoed verleden tijd: mensen, bah, redacties, bah, kleine ruimtes, iew. En niet alleen bij mij sloeg de paniek toe, maar ook bij Wannes werd er van alles afgezegd. Evenementen waar folders voor moesten komen gingen niet door, cursussen werden geannuleerd, dus hoefden er ook geen boekjes te komen waarin ze aangekondigd werden, schoolactiviteiten, kunstmanifestaties, alles waar Wannes normaal onledig mee wordt gehouden, verschoof naar een verre, vage toekomst. Twee zelfstandigen in één huishouden is een bitch.

Tot iedereen zich herpakte, niet alleen onze klanten, maar ook wijzelf. We boorden nieuwe bronnen aan, sleurden nieuwe opdrachtgevers binnen en bedachten nieuwe manieren om onze bestaande diensten elders aan de man te brengen. Dat lukte zozeer dat we in juli met onze tong uit onze mond de laatste loodjes voor de vakantie tot een goed eind brachten, en zozeer dat we na de vakantie na drie weken alweer uitriepen: GOD WAT HEB IK BEHOEFTE AAN VAKANTIE.
Twee weken geleden schreef ik op mijn contactpagina: de schrijfcoach zit vol tot half oktober. Vandaag maakte ik daarvan: tot eind december. Iedereen die les van mij wil krijgen, mag op een wachtlijst voor januari. En als het zo doorgaat is ook die wachtlijst alweer bijna vol.

Dit jaar jongens, wat een toestand. En wat fijn om de paniek voorlopig achter me te kunnen laten. Met dank aan mijn lieve, lieve, lieve klanten.

8 september 2020 | 3 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties
  1. Marko 8 september 2020

    Mooi beeld bij een herkenbaar verhaal. Er is een tijd voor paniek, en er is nu gelukkig weer tijd voor herstel. Van harte gefeliciteerd met deze mooie ontwikkelingen!

  2. Kleine Atlas 8 september 2020

    Oh wat geweldig om te horen is dat, een wachtlijst, die mensen geven wat ze willen, en jullie hopelijk de goede mix tussen gemoedsrust, creatieve uitdaging en toch ook tijd om te ‘nietsen’ in die prachtige natuur dicht bij jullie. Ik hoop dat Wannes en jij terecht erg trots zijn op jullie zelf, ik alvast wel.

  3. Drs. Johan Arendt Happolati 17 september 2020

    Groetjes van een ouwe vriend.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?