Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht V-formatie

 

Omdat mijn werk vrijwel alleen maar bestaat uit lezen en schrijven, probeer ik tijdens vrije dagen mijn letterconsumptie een beetje te beperken. Dan doe ik doorgaans dingen die ik minder goed kan, zoals websites maken, muziek, tekeningen, of een kruidentuin. Deze kerstvakantie besloot ik iets te doen met de 148 video’s die 2016 me had opgeleverd. In 2010 deed ik ook al eens zoiets en ik herinnerde me dat het bevredigend was om al je filmpjes uit één jaar nog eens te bekijken met een goede reden.

Het probleem is: ik kan niet alleen niet goed monteren, het materiaal dat ik mezelf aanlever is ook nog eens tamelijk waardeloos. Zo ben ik een ouderwetse staandbeeldfilmer, ik zie slecht waardoor ik bij bruine beesten in bruine natuur niet voldoende scherpstel. De iPhone-camera weet zich geen raad met 80 procent van de lichtsituaties en ik kan enorm slecht overweg met de iPhone-video-interface (zie het einde van dit filmpje) waardoor ik de beste beelden vaak net niet heb. Kortom: dit filmpje is een worsteling met alles wat ik niet kan. Geniet ervan.

Zet je geluid aan, je scherm groot en let goed op.

8 januari 2017 | 9 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties
 1. Anoniem 8 januari 2017

  Leuk Maartje en Wannes!!!!!!!!

 2. Jacomien 8 januari 2017

  Wat een fijn filmpje! Bedankt!

 3. Menck 9 januari 2017

  Erg genoten van het filmpje. Je onderschat je kwaliteiten als filmer en monteur.
  En, o: hoe krijg je het voor elkaar dat YouTube je muziek niet blokt? Want dit nummer is volgens mij toch niet bepaald license-free.

 4. Auteur
  maartje 9 januari 2017

  Bedankt, saam!

  Het was een beetje gokken. Ik heb lang gedubd of ik zelf iets zou maken, of iets ‘rechtenvrijs’ zou kiezen. Zoals je kan zien heb ik mijn kans gewaagd. Toen ik het uploadde kreeg ik gelijk de mededeling dat ik auteursrecht schond, maar kort daarna kreeg ik de melding dat de rechtenbezitter gebruik toestond mits ik eventuele advertenties zou toestaan. Ik waagde mijn kans ook vooral omdat het bij mijn andere filmpjes ook altijd met een sisser was afgelopen.

 5. Menck 9 januari 2017

  Gelukzak. Mij lukt zulks nooit.

 6. Kleine Atlas 10 januari 2017

  Wat ik zo tof vind aan dit filmpje, is dat er toch weer taal in zit en dat die eigenlijk alles draagt. Heerlijk, want ik lees graag ;)
  Ook tof vind ik dat het een filmpje in en rond het huis is.
  En natuurlijk dat jij zoveel alles kan en leert en onderzoekt, met imperfectie en alles (die ik niet zie, overigens, maar ik weet ook echt niets van montage of zelfs maar ‘gewoon’ filmpjes maken).

 7. Auteur
  maartje 10 januari 2017

  Wat lief allemaal. Het is vooral dat ik hier heel lang over doe en de mensen die er echt iets van weten zullen er ondanks die tijd alleen maar oneffenheden in zien, vermoed ik. Daarom voelde ik die behoefte tot relativeren.
  Niettemin: dank voor je complimenten, want die maken me wel weer trots!

 8. sodade 10 januari 2017

  Wat een werk zit daar in! Het mag er zijn, dit filmpje.
  Het ‘paardebloempluizenbollen(stof)zuigen’ vind ik echt wel helemaal grappig. Nooit gezien!

 9. Auteur
  maartje 11 januari 2017

  Wanhoop leidt soms tot oplossingen, hence die stofzuiger. En dank je wel!

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?