Zondag 12 januari 2014

Deze week plaats ik in navolging van Martine elke dag een fotoverslag.
Dit deed ik eergisteren.
Hieronder zie je wat ik gisteren deed.


Meestal zet ik ’s ochtends de radio aan, op zoek naar gemakkelijke muziek. Nu koos ik zelf. Ik zet muziek ’s ochtends heel zacht.


Na Bach zocht ik nog meer gemakkelijke muziek. Gevonden.


We waren benieuwd of de tweede laag op de kwarktaart van gisteren ook gelukt was. Zonder recept is de spanning altijd groot.


Ja, gelukt. Keurig twee lagen: eentje roze en een witgeel. Hoera!


Wannes schreef de naam van zijn petekind en diens zusje op de aardbeienperzikkwarktaart.


Sinds ik aan de keukentafel werk, is dit mijn uitzicht. Er is gisteren een lamp stukgegaan. Dat doet veel met een uitzicht.


Ik wilde een jaaroverzichtfilmpje maken. Ik zocht in iTunes welke liedjes ik in 2013 het meeste had gedraaid en bleek vooral radio te hebben geluisterd: nieuws en klassieke muziek. Hoewel ik waarschijnlijk het meeste via die iTunes van Wannes luister, die liedjes staan hier sowieso niet tussen. Die Radio 2 is misleidend, dat was alleen tijdens de Top 2000.
2013 was het jaar dat ik Vines maakte, dus het moest enigszins opgefokte muziek zijn. Het tegenovergestelde van mijn muziekjaar 2013, zo te zien.


Wannes en ik hadden het over The Wolf Of Wall Street en namen en passant de hele filmografie van Scorcese door.


Wannes vertrok met de ene taart en ik at de andere. De ampersand op de mokkakwarktaart had zijn beste tijd gehad (zie gisteren). Dat proefde je gelukkig niet.


Ik maakte een filmpje, maar omdat iMovie wederom van alles had veranderd in de bediening, was ik nog niet erg ver toen ik het twee uur later beu was. De veranderingen waren voor het eerst sinds jaren wel een verbetering. Dat ik dat nog eens zou zeggen over iMovie.


Er lag een couscoussalade op tafel.


Een heleboel mesbewegingen later stond er een couscoussalade op tafel.


Wannes was nog niet thuis. Ik at een ei.


Toen Wannes thuiskwam, hingen we samen de was op. Onze was bestaat doorgaans voor minstens de helft uit pyjama’s. Ik vind dat een mooi beeld van het zelfstandigenbestaan.


We speelden nog een uurtje Lego-Star Wars op de Wii. En net als bij Lego-Indiana Jones destijds moet ik zeggen: verbazend hoe grappig en speelbaar die games zijn.


De rest van de avond vergat ik te fotograferen hoe we couscoussalade aten, en taart, en hoe we Boer Zoekt Vrouw keken en de Andere Tijden over de Elfstedentocht. Ik maakte nog wel een foto van Choco toen ik de trap opliep om naar bed te gaan en zij mij wanhopig nakeek.


In bed luisterden we nog wat naar de Antwerpse seniorenradio Radio Minerva, omdat er verder geen relaxte radiozender op de app te vinden is.

Tot morgen.

13 januari 2014 | 4 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties
 1. esther 14 januari 2014

  Zalig ziet die taart eruit.

 2. anna-maria @puur 14 januari 2014

  wat is je was groen!

 3. Auteur
  maartje 14 januari 2014

  Haha, Anna-Maria, dat dacht ik ook toen ik de foto zag. Ik denk dat ik veel groene kleren afserveer, dat worden dan vanzelf pyjama’s.

 4. Auteur
  maartje 14 januari 2014

  Blijft de vraag waarom ik zoveel groene kleren kan afserveren. Die moet ik toch ooit gekocht hebben.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?