Schrijf je in voor een cursus columns schrijven

Wat? Schrijf een betere column door het slijpen van spitsvondigheid en het oppoetsen van stijl, taal en bondigheid. Dat is het motto waarmee we vijf avonden aan de slag gaan. Aan de hand van vijf bouwstenen (idee, inhoud, vorm, stijl en taal) buigen we ons over teksten van elkaar en die van beroemde columnisten. We doen vingeroefeningen, bespreken columns en leren denken met het hoofd van de lezer.
Je krijgt een handleiding en je mag gedurende de cursus vier columns inleveren die grondig zullen worden nagekeken.

Door wie? Maartje Luif is zelfstandig journalist en schrijver in Leuven. Ze werkt als freelance (hoofd-)redacteur voor onder meer de Nederlandse Taalunie en schreef in opdracht van de VPRO, MTV, de Volkskrant en tal van andere media columns en journalistieke verhalen. Ook gaf ze jarenlang les op de School voor Journalistiek in Utrecht en bij verschillende cursusorganisaties in Vlaanderen.

Wanneer? Vijf maandagavonden. 11 november, 18 november, 25 november, 2 december, 9 december 2013. Telkens van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar? Ontmoetingscentrum De Bruul, Brouwersstraat (tegenover 17), Leuven, België.
Kosten? €250 (incl. BTW – de cursus gaat alleen door bij minimaal 6 deelnemers)
Meer informatie en inschrijven? Je kunt je inschrijven door te mailen naar maartje [apenstaartje] heteilandneus [punt] be. Of klik hier voor een mailformulier. Je ontvangt vervolgens een e-mail met alles wat je moet weten over inschrijven, betalen en meedoen.

Cursus Columns Schrijven

Cursus Columns Schrijven

6 augustus 2013 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?