Soms prijs ik aan … Ingrid Verhelst

Ingrid Verhelst is mijn eerste Belgische opdrachtgever, mijn collega en de meest bevlogen schrijfdocent die ik ken. Ze schrijft onder meer romans, kinderboeken en is een verhalenverteller pur sang. Ze is geen directe concurrent van mij, omdat ze een ander deel van de schrijfmarkt beslaat, daarom zal ik zo nu en dan op deze plaats cursussen, schrijfreizen en ander spul van Ingrid aanprijzen.

Boekenweekend
Allereerst stuur ik jullie, hup, vort, naar het gratis boekenweekend in Hamme, alwaar Ingrid met Frank Pollet, Inge Misschaert, Joke Van Leeuwen, Do Van Ranst, Eva Mouton, Lies Van Gasse, Stan Lauryssens, Herman Brusselmans, Saskia De Coster en vele anderen zal verschijnen. Datum: 19 oktober 2013.
Voor meer informatie kun je hier terecht.

Schrijfreis
En: volgend jaar zoekt Ingrid Verhelst weer een schrijfparadijs in Frankrijk op. Ik mocht ooit aan Ingrids zijde lesgeven op zo’n zinderende schrijfreis en dat was mooi. Een doorleefd advies dus.
Een tipje van de sluier: ‘Op het terrein van Le Mas Blanc, randje Provence en Cevennen, wortelen de verhalen in de muren, en ze rijpen aan de bomen. Onze werkplek, een gerestaureerd Benedictijnerklooster uit de twaalfde eeuw, ligt bovenop een heuvel en biedt een schitterend uitzicht over de wijde omgeving (…) Elke ochtend werk je rond een van de ‘hete hangijzers’ bij het schrijven van kortverhalen en romans.’
Voor meer informatie kun je hier terecht.

26 september 2013 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?