Kedengkedeng

‘Pas op, het is een heel enge trap’, zei ik tegen alle bezoekers in mijn vorige huis. Het was ook een enge trap; blank hout, volkomen glad geschuurd, met een heel dun laagje lak. Als je er alleen maar naar keek, viel je er al van af. En dan had je ook nog de keldertrap: smal, steil, met maar aan één kant een leuning. Die trap leidde naar de tuin, er moest regelmatig bezoek langs en steeds opnieuw waarschuwde ik: ‘Pas je wel op?’ Gedurende drie jaar woongenot was de enige die ooit in dat huis van de trap flikkerde ikzelve. Twee maanden duurde het voor de vlek op mijn kont ter grootte van een pannenkoek alle kleurstadia had doorlopen en wegtrok.
In dit huis zit een veel engere trap, niet alleen is die gladder, smaller en steiler, ook begint het trapgat op een plek waar je het niet verwacht. Wederom schiet ik in geval van bezoek in de waarschuwingsmodus: ‘Kijk je wel uit?’ Zojuist kukelde ik voor het eerst in dit huis van de trap, op de wijze van Guus Meeuwis, kedengkedeng. Mijn kont is ongeschonden, mijn arm is blauw met een schaafwond. Vandaag denk ik vaker dan anders aan de nieuwe bewoner van ons vorige huis die laatst toen we de post kwamen halen op krukken liep en verwijtend naar de trap wees. Terwijl ik hem nog zo gewaarschuwd had.

4 februari 2013 | 4 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties
 1. Anneke de Bundel 4 februari 2013

  Ik zou nu hard kunnen gaan lachen maar de kans is dan groot, dat ik zelf zo in een ongelukkig trapgat verdwijn. Het loert namelijk vanuit mijn werkkamer.

  In plaats daarvan trakteer ik je op: Guus die ook schreef dat komt door jou! http://songteksten.net/lyric/192/67896/guus-meeuwis/dat-komt-door-jou.html

  Waar Guus al niet goed voor is.

 2. Auteur
  Zezunja 4 februari 2013

  Guus is echt van alle markten thuis. Enne, pas je wel op?

 3. patchwork 6 februari 2013

  Sorry dat ik moet lachen! *´k Glij voor straf morgen vast van mijn uitgesleten trapje.*

 4. Ilse 6 februari 2013

  Ik vind de zin: “Als je er alleen maar naar keek, viel je er al van af. ” geweldig.
  Mijn zin van de maand.
  Blij! Thanks.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?