Dagboekje voor Nieuwe Feiten op Radio 1

Reacties op mijn columns voor Nieuwe Feiten

Ik zat tussen de vuile was op het logeerbed onder de wasdraad net zo lang te wachten tot er even geen auto langskwam. Als het stil was klikte ik op de vuurrode recordknop van de VRT-correspondentenapp. ‘Je mag alle versprekingen erin laten, gewoon een stukje opnieuw doen, dan knippen wij het er wel uit’, hadden ze gezegd. Maar dat was me een eer te na, dus nu kan ik de kleur van de recordknop dromen.
Mijn zus vond me te zwaarmoedig klinken. Ik snap dat. Ik raak hyperzelfbewust van voorlezen, zeker van voorlezen voor Vlamingen. Elke harde G, Gooische R en Amsterdamse Z-die-eigenlijk-een-S-is zie ik van ver aankomen, en dan moet ik ‘m nog uitspreken. Zwaarmoedig word ik daarvan. Kennelijk.
Maar behalve mijn zus was iedereen enthousiast. De presentator, Lieven Vandenhaute, noemde me een twitterfenomeen, maar dat is hem vergeven, want hij vroeg zich ook hardop af waarom er nog geen twaalf boeken van Maartje Luif in de boekhandel staan. ‘En hij kan het weten, want hij is getrouwd met een schrijver’, dm’de een redacteur van het programma. Ik googelde, hij is getrouwd met Erwin Mortier. Toen viel ik in katzwijm.
Samenvattend: ik ben een schrijver, en een zwaarmoedige voorlezer, en je kunt mijn dagboekje tot in de eeuwigheid beluisteren op de website van Radio 1.

24 september 2013 | 5 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties
 1. esther 24 september 2013

  Wat een goede vraag van Lieven, ik stel al een tijdje dezelfde. Ik vind je stem heel mooi: donker en daardoor ernstig, maar dat maakt ook dat ik wil luisteren.

 2. Nils 24 september 2013

  Ja, fijn. En de muziek? Die zoeken ze erbij?

 3. Nils 24 september 2013

  O, de muziek is steeds dezelfde. Maartjes muziek. Wel mooi.

 4. bart 25 september 2013

  :-) Maartje Weemoedt, zo klinkt het. ’t Geeft wel een contemplatief sfeertje, passend bij de inhoud.

 5. elise 25 september 2013

  Mooie tekst. Mooi voorgelezen.
  Ik hou ontzettend van die dagboeken op radio 1 en die van jou was een goeie :)

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?