België-Nederland: Bergen

Daar gaan we weer. Wie wint?

Toen ik 15 was, liftte ik regelmatig naar de Ardennen. Ik had nog niet zoveel bergen gezien, maar als ik het woord bergen voor de Ardennen gebruikte, werd ik uitgelachen. ‘Ben je wel eens eens in de Pyreneeën geweest? De Alpen? Dat zijn pas bergen.’ Dan kromp ik ineen, want ik was eigenlijk al retetrots dat ik überhaupt ooit bergen had gezien. Bergen zijn mooi.
Niet veel later zag ik de Alpen, de Pyreneeën, de Serra da Estrela, de Jura, de Vogezen, de Apennijnen en toen wist ik: ‘Haha, de Ardennen.’
Ik kijk dolgraag naar bergen, maar ik zou nooit aan de voet van een Alp willen wonen, daarvoor ben ik te latent claustrofobisch. Ik moet het idee hebben dat je weg kunt, vluchten, desnoods eroverheen. Dat heb je met Alpen niet.
Nu woon ik aan de voet van de Keizersberg, een berg die geen berg mag heten. ‘Haha, de Keizersberg’, zo’n berg. Maar toch, ik woon aan de voet van een berg (+1), ik woon waar Vlaams-Brabant begint te glooien (+2), ik fiets omwegen door Leuven omdat ik geen klimmer ben (+3), ik heb kampioenskuiten, omdat ik de afgelopen drie jaar in het dal van Leuven woonde en voor alles omhoog moest (+4), en als ik 13 kilometer naar het zuiden rij, ben ik in Waals-Brabant, waar helemaal niets plat is (+5).
In Amsterdam fietste ik om als ik de brug van de Stadhouderskade over de Amstel zag opdoemen. Die was me te hoog. Ik koos dan voor de Ceintuurbaanbrug of de brug in de Sarphatistraat naast het Amstelhotel. De Stadhouderskadebrug is een troostprijspuntje voor Amsterdam (+1), om het niet te pijnlijk te maken. België wint.

disclaimertje

12 juli 2012 | 1 reactie

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie
  1. nicolien 12 juli 2012

    België heeft terecht gewonnen, maar ik vind dat Nederland (Amsterdam) er toch nog wel een puntje bij mag voor het bruggetje over een zijtak van de Amstel vlak voor (of na) Carré. Daar kom je met een gewone omafiets nauwelijks overheen!

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?