Argwaan voor blijdschap is zeker iets voor pessimisten?

I. Ik knijp nog even extra hard in de envelop voor ik hem in de gleuf duw. Mijn contract, met mijn handtekening. Voor onbepaalde tijd columns schrijven voor een bijlage met een duizelingwekkende oplage. Als een paar dagen later de mail met een scan van de handtekening die alles bezegelt in mijn mailbox valt, klik ik op het plusje en wat blijkt: het moment van blijdschap doet het op 200 procent nóg beter.

En dan, slechts één dag later, weer een mail: beste mensen, de bijlage heeft zijn beste tijd gehad, redactie eruit, hoofdredactie eruit, alle freelancers eruit, dikke dankjewel en fijne feestdagen gewenst.

II. Wie het verhaal hieronder heeft gelezen, kan zich mijn blijdschap voorstellen toen ik van het ziekenhuis hoorde dat er vier kerngezonde eitjes in de reageerbuis waren gekieperd. Vier eitjes waar echt he-le-maal niks mis mee was. Dat verzachtte de buikpijn die ik eraan overhield enorm. Kermend door het huis, maar intussen juichend: vier eitjes! Wie had dat gedacht!

En dan, slechts één dag later: ja, het waren retegoeie eitjes, en ook het zaad was om over naar huis te schrijven, maar er zijn nul eitjes bevrucht en we hebben geen flauw benul waarom niet. Veel sterkte met de meest nutteloze buikpijn ever.

17 december 2012 | 18 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Reacties
 1. Lies 17 december 2012

  AW.
  Dat suckt ongelooflijk, allebei. Sterkte!

 2. Ex-buurvrouw 17 december 2012

  bweuk, met een hoofdletter; Bweuk, in hoofdletters; BWEUK dus!

 3. Lisanne 17 december 2012

  KUT:(

 4. Marijke_ 17 december 2012

  Kl*te :( Veel sterkte daar.

 5. Puck 17 december 2012

  Sjezus. Dat is gewoon tè erg.
  Om met je kop tegen de muur te rammen, van onbegrijpelijk ongeluk…

  Heel veel sterkte.

 6. Swan 17 december 2012

  Lieve Maartje, ik weet een klein beetje wat je voelt. Afgelopen maand verloor ik mijn ongeboren kind. Maar ik heb nog een kans, hoop ik komende week te horen. Voor jou is het kutter dan kut. De machteloosheid, de nutteloze pijn. Ik zit hier met tranen in mijn ogen omdat ik je zoveel goeds gun. Er zijn geen woorden om dit te verzachten. Nu in ieder geval niet. Ik denk aan je, aan jullie. Groot gelijk dat je de boel op slot gooit. Dit is iets dat je samen moet verwerken, daar heeft de buitenwereld niets mee te maken. Dikke knuffel!

 7. lijn 17 december 2012

  Hè bah :-(

 8. figurant 17 december 2012

  Gisteren las ik je verhaal over die achterlijke procedure om in aanmerking te komen voor vruchtbaarheidsbehandeling. Ik wilde nog even reageren, jullie veel succes toewensen.
  En nu dit…
  Wat ontzettend erg voor jullie, ik hoop dat er toch nog een manier is. Heel veel sterkte bij het verwerken van dit klotenieuws.

 9. Auteur
  Zezunja 17 december 2012

  Bedankt lieve mensen. En Swan: auauau! Ik hoop met je mee dat je nog een kans hebt. Het slot heb ik ‘gewist’, ik kan het waarschijnlijk toch niet waarmaken. Maar het was zo vreemd, dat gevoel de wereld op de hoogte te moeten houden. Nu laat ik het maar in het midden of ik het doe of niet.

 10. Christa Hendriksen 17 december 2012

  Wat erg!!!!

 11. Spiderwebz 17 december 2012

  Gadverdamme, wat een slecht nieuws! En dat twee keer op een dag, terwijl het juist zo’n goed nieuws was. Argwaan is niet altijd verkeerd. Ondanks dat het je kan weerhouden echt te genieten, bereid het je ook voor op de tegenslag. Ik duim voor je dat je de volgende keer beter nieuws krijgt.

 12. Kathy 18 december 2012

  Aw, ongelofelijk kut zeg :( …..
  Duimen maar dat 2013 een goed jaar wordt!

 13. Lilimoen 18 december 2012

  Lilimoen droefjes met dit droeve nieuws.
  Hoop niet opgeven jongens.
  Sterkte!!

 14. Caro 18 december 2012

  Wat erg voor jullie. Twee opdoffers zo kort na mekaar. En de tweede voelt vast nog erger aan dan de eerste. Ik voel met jullie mee.

 15. CiNNeR 21 december 2012

  Klote nieuws, kan er niets anders van maken. Behalve dat pessimistisch zijn soms zo erg niet is. xxx

 16. patchwork 24 december 2012

  Tjemig…
  *duim duim duim voor 2013*

 17. Lisette 12 januari 2013

  Beste Maartje,

  Ik wil je dit berichtje sturen om jullie te laten weten mee te leven in deze zware tijd..
  Maar wil je ook zeggen , blijf positief, de wonderen zijn de wereld niet uit!!

  Enige tijd geleden las ik je artikel in de Volkskrant, vele malen, omdat ik er zoveel van mezelf in herkende. Ik had in mijn leven nog nooit zware tegenslagen gekend, het kwam allemaal vanzelf totdat bij mij een paar jaar geleden eveneens vervroegde overgang geconsteerd, ook wel disfunctioneren van de eierstokken
  genoemd. Er is weinig over bekend en mij werd in Nederland dan ook meteen gevraagd om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek.
  Al jaren daarvoor kreeg ik ontstekingen
  aan mijn handen (vooral de knokkels)
  waarbij ik zelf altijd het gevoel had dat het iets hormonaals was. Achteraf blijkt dit ook een van de eerste tekenen te zijn geweest dat mijn eicelreserve op aan het raken was.

  Uit iedere ivf poging kwamen zeer weinig eicellen en geen van de behandelingen in Antwerpen lukte, ondanks dat de weinige eicellen van goede kwaliteit waren en met mijn man niets aan de hand was.

  Na al deze pogingen, en vooral vanwege de emotionele achtbaan, zijn wij uit het medische circuit gestapt en ben ik , op aanraden van een kennis, naar een acupuncturist gegaan om mezelf rust te geven en mijn lichaam hormonaal in balans te brengen.
  En bleef ik hoop houden dat het moest kunnen lukken. Zolang je iedere maand nog ongesteld wordt, betekent dit dat je een eisprong hebt, en dus een kans!
  Na 2 maanden naar de acupuncturist te zijn gegaan (2x per maand) raakte ik na al die jaren spontaan zwanger!! Enorme blijdschap mondde uit in een enorm groot verdriet want na 10 weken bleek het hartje niet meer te kloppen…
  heel heftig en zwaar maar dit gaf toch nog hoop! En hoop doet leven!

  Geef de moed nog niet op! Ook al zijn de kansen klein.Vervroegde overgang betekent niet dat je al in de overgang zit!
  Heel veel sterkte!!

  Wens jullie alle geluk!

  Groeten, Lisette

 18. Auteur
  Zezunja 14 januari 2013

  Bedankt voor je lieve uitgebreide reactie. Ik wens jou ook veel sterkte, hoop en geluk.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?