The Best & the rest of Little White T-shirt: Wipe me off

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T-shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smithereens 9. Breeze 10. Iris 11. Sansepheria 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, verschijnen de komende weken online

Inleiding

We hadden veel tegen: een vertragende Tascam-4-sporenrecorder, ondeugdelijk computers, schabouwelijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vastberadenheid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capaciteiten om tussen de boekenkast en het schaakspel te doen alsof we met z’n tweeën een voltallige band waren.

Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T-shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien halffabricaten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis meeluisterden, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van vertraagde sporen, vergane cassettebandjes en vooroorlogse drummachines als monument te presenteren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

Wipe me off
Hoe is het zo gekomen?
Dit is een van de laatste nummers die Dwarzand en ik maakten. Ik heb geen idee hoe het precies ontstond. Het is een liefdesliedje waarin de zeemeermin een metafoor is voor een buitenstaander. Bij sommige nummers besloten Dwarzand en ik dat het ‘meer Kylie’ moest. Aan de stem die ik opzet, kun je horen dat dit een van die nummers was. Tot slot: toen ik het schreef, wist ik nog niet dat het ’t laatste nummer van Little White T-shirt zou zijn. Het is toevallig wel het enige nummer waarin de bandnaam valt.

Wat zegt de enthousiasteling?
Ik vind het een goed gelukt Kylie-stemmetje. Bovendien vind ik wederom de variëteit mooi. De tekst is raar en misschien niet altijd correct, maar mij fascineert-ie. En niet te vergeten: het is het enige nummer dat mijns inziens geen tweede stem nodig had. Als ik niks wil wegsmeren met een tweede stem, dan is dat een goed teken.

En wat zegt de kniesoor?
Dit nummer verdient een menselijke timing, het moet wiegen en zwalpen. Met zo’n statische drummasjien is dat onmogelijk. En zoals voor alle nummers geldt: als we het hadden ‘afgemaakt’, dan was het beter gemixt en foutloos gezongen en gespeeld. Jammer, maar helaas.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drummachine: Dwarzand
wanneer: 2006

Klik hier om Wipe me off te luisteren.

27 april 2010 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?