The Best & the rest of Little White T-shirt: Smithereens

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T-shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smithereens 9. Breeze 10. Iris 11. Sansepheria 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, verschijnen de komende weken online

LWTlogo

Smithereens
Hoe is het zo gekomen?
Eerst was er een gitaar. Een heel subtiel gitaartje. ‘Doe daar maar iets mee’, zei Dwarzand. Wat zoveel betekende als: zorg even dat er over een kwartiertje een tekst ligt, dan kunnen we beginnen. En zo geschiedde. Maar we werden allebei altijd een beetje zenuwachtig als we een ballad aan het maken waren, dus bleef het niet bij een subtiel gitaartje: er kwam een soort raar skagitaartje bij. En ook dat was natuurlijk niet vuil genoeg. En toen kwam het rockgitaartje to end all rockgitaartjes. En toen waren we gelukkig. Én we hadden wéér een nummer in drie delen. Ik ontwaar een handelsmerk.

Wat zegt de enthousiasteling?
Hoort bij mijn absolute favorieten. Zowel om te zingen als om te horen. Er valt nog van alles op af te dingen, maar ik vond de tekst leuk, de gevarieerdheid, de boost van het einde en de vindingrijkheid. Een goed liefdesverdrietliedje. Ook hierin hebben we weer cliché’s uit alle genres weten te verstoppen. En ik ben tevreden over de eerste stem. Dat is een zeldzaamheid.

En wat zegt de kniesoor?
In een ideale wereld hadden we op zijn minst een handvol nummers van Little White T-shirt écht afgemaakt: netjes gemixt, een echte drum en alle benodigde instrumenten. Dit had één van die afgemixte nummers moeten zijn. Maar we leven in een wereld waarin geen enkel nummer van LWT ooit echt af is geraakt. Ook dit nummer niet. De tweede stem is geluidstechnisch nog ’te ver weg’, bijvoorbeeld. En een kleinigheid: mijn Engels is zoals in alle nummers okee, met hier en daar een foutje. Vaak zijn die foutjes onderdeel van de waanzin van de tekst, maar helaas zijn ze soms ook onbedoeld.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drummachine: Dwarzand
wanneer: 2006

Klik hier om Smithereens te luisteren.

3 mei 2010 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?