The Best & the rest of Little White T-shirt: Dressing up Marianne

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T-shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smithereens 9. Breeze 10. Iris 11. Sansepheria 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, verschijnen de komende weken online

LWTlogo

Inleiding
We hadden veel tegen: een vertragende Tascam-4-sporenrecorder, ondeugdelijk computers, schabouwelijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vastberadenheid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capaciteiten om tussen de boekenkast en het schaakspel te doen alsof we met z’n tweeën een voltallige band waren.
Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T-shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien halffabricaten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis meeluisterden, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van vertraagde sporen, vergane cassettebandjes en vooroorlogse drummachines als monument te presenteren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

Dressing up Marianne
Hoe is het zo gekomen?
Ik kan me herinneren dat ik zei dat ik een liedje wilde maken met de sfeer van ridders en jonkvrouwen. Dat werd Dressing up Marianne. Op zezunja.nl was het destijds een succes. Een van mijn trouwe lezers maakte er een mix van met wat meer instrumenten, met de welluidende titel ‘Messing up Marianne’.

Wat zegt de enthousiasteling?
Als we beroemd zouden worden dan zou dit onze mega-balladhit worden. Daar waren we vast van overtuigd. Ik was trots op de tweede stemmetjes, de canon en de malle tekst. En op Dwarzand.

En wat zegt de kniesoor?
Fokking ruis en soms wat weinig balans tussen gitaar en zang. Het kan altijd mooier.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drummachine: Dwarzand

Klik hier om Dressing up Marianne te luisteren.

6 mei 2010 | 2 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties
  1. Lilimoen 12 april 2010

    Dit is ongetwijfeld mijn favoriete nummer. Wat kan je ontzettend goed zingen zeg.

  2. Auteur
    Zezunja 12 april 2010

    Dank je wel!

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?