The Best & the rest of Little White T-shirt: Don’t tell Harry

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T-shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smithereens 9. Breeze 10. Iris 11. Sansepheria 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, verschijnen de komende weken online

Inleiding

We hadden veel tegen: een vertragende Tascam-4-sporenrecorder, ondeugdelijk computers, schabouwelijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vastberadenheid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capaciteiten om tussen de boekenkast en het schaakspel te doen alsof we met z’n tweeën een voltallige band waren.

Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T-shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien halffabricaten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis meeluisterden, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van vertraagde sporen, vergane cassettebandjes en vooroorlogse drummachines als monument te presenteren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

Don’t tell Harry
Hoe is het zo gekomen?
Een a-typisch LWT-nummer, omdat Dwarzand de tekst schreef. Hij had een avondje Spiderman gekeken, lukraak zinnen uit de film opgeschreven en daar een tekst van gebrouwen. Het nummer was gauw klaar, maar de afwerking, de geintjes in de melodie en de twee stemmen hebben nog wel even tijd gekost.

Wat zegt de enthousiasteling?
Voordat Friggin’ Horse, Smithereens, Dressing up Marianne en Jenny bestonden was dit mijn lievelingsnummer van LWT. Nu hoort-ie bij de klassiekers. En misschien is het wel een evergreen.

En wat zegt de kniesoor?
Eigenlijk had ik de zang opnieuw moeten doen. Iets meer power had het nummer goed gedaan. En ook een drummer van vlees en bloed wordt in dit nummer node gemist.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Dwarzand
zang: Maartje Luif
gitaar en drummachine: Dwarzand
wanneer: 2005

Klik hier om Don’t tell Harry te luisteren.

3 mei 2010 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?