The Best & the rest of Little White T-shirt: Breeze

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T-shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smithereens 9. Breeze 10. Iris 11. Sansepheria 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, verschijnen de komende weken online

LWTlogo

Inleiding

We hadden veel tegen: een vertragende Tascam-4-sporenrecorder, ondeugdelijk computers, schabouwelijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vastberadenheid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capaciteiten om tussen de boekenkast en het schaakspel te doen alsof we met z’n tweeën een voltallige band waren.

Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T-shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien halffabricaten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis meeluisterden, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van vertraagde sporen, vergane cassettebandjes en vooroorlogse drummachines als monument te presenteren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

Breeze
Hoe is het zo gekomen?
Breeze was één van de laatste nummers die we maakten en we deden alles anders. Dwarzand schreef de tekst en zong. Ik zong slechts mee. Dit nummer is net iets beter gemixt dan de rest, maar er ontbreekt een conga-achtig beatje dat we er graag in wilden hebben.

Wat zegt de enthousiasteling?
Ik vind dat Dwarzand tof zingt en ikzelf klink ook niet verkeerd. Bovendien is het knap om een acceptabel nummer te maken met twee onvervormde stemmen (bij LWT zit doorgaans geen effect op de eerste stem!) en een enkele gitaar.

En wat zegt de kniesoor?
De timing is heel belangrijk in dit nummer en dat lukt niet altijd goed. En het nummer is best knap zonder andere instrumenten, maar met een ritmesectie was het vermoedelijk meer dan acceptabel.

Wat waren de feiten?
muziek: Dwarzand
tekst: Dwarzand
zang: Dwarzand en Maartje Luif
gitaar: Dwarzand
wanneer: 2006

Klik hier om Breeze te luisteren.

1 mei 2010 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?