In de categorie Sinterklaas

Dingen die mij onlangs van mijn geloof deden vallen.

1. Het gorgelende doucheputje draait op het andere halfrond NIET de andere kant op.
Ik geloof dat ik het zag in een Twitterlesje van @govertschilling. Ik vond dat een bittere teleurstelling. Altijd had ik gevoel dat ik getuige was van een natuurwet in actie als ik het water weg zag draaien. Maar de invloed van de aarde schijnt te klein te zijn. Domper.

2. Je kunt WEL muizen hebben als je drie katten hebt.
‘Een muis!’ zeiden we in koor toen we een grijs beestje langs het bed zagen trippelen. Óp het bed lagen drie poezen doodgemoedereerd te slapen. We maakten ze wakker. Verdwaasd keken ze op, waarna ze hun kin weer op hun poten legden. Neem van mij aan: Tom en Jerry dat is niet echt, dat is alleen maar voor de film.

3. Spaarlampen. Dus.
Dit jaar zijn vier spaarlampen binnen drie maanden na aankoop overleden. 36 euro. En nee, die ticketjes bewaar ik niet, dus ik kan geen verhaal halen.

4. Zonnebloemen zijn niet per se geel.
Het lag voor de hand, en toch was ik verbaasd toen dit ineens in mijn tuin opdook.

5. Testaankoop: ‘een halve eeuw consumentenbescherming’. Haha.
Testaankoop wordt wel eens vergeleken met de Nederlandse Consumentenbond. Ik ging daarin mee tot bleek dat de Belgische ‘consumentenbond’ je enveloppen stuurt met teksten als ‘Open deze envelop direct! U bent één van de 25.000 winnaars!’ Om over de internetspam nog maar te zwijgen. Een wrange deceptie en een merkwaardige club.

27 oktober 2010 | 2 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties
  1. Terrebel 27 oktober 2010

    Maar er zijn nog genoeg ander zaken om je over te verwonderen. Toch?

  2. Urbain Alpain 1 december 2010

    Ik vind spaarlampen alvast veel te weinig licht geven… Vier spaarlampen overleden? Da’s nog niks in vergelijking met die negen leesbrillen die ik het afgelopen jaar stuk heb gelezen onder die ergerlijke duisternis van spaarlampen. Tegen 2020 mag de opwarming van de aarde dan misschien wel een halt zijn toegeroepen maar wat heb je eraan als de voltallige wereldpopulatie tegen dan blind is geworden…

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?