Volg een cursus bij mij!

Die cliffhanger had ik natuurlijk moeten gebruiken voor mijn reclameboodschappen, want zo gaat dat: je geeft het publiek een cliffhanger en ze zappen niet weg.
Maar goed, daarvoor is het nu te laat, dus ik waag het erop zonder cliffhanger.

Dit is mijn cursusaanbod voor dit najaar. Sommige cursussen zijn al bijna vol, dus haast je met inschrijven!

Schrijfvaardigheid bij Wisper in Leuven en in Gent
De basis van elk verhaal is een tekst die klopt. Verkeerde stijl, taal en tekstopbouw helpen de tekst zonder pardon om zeep. Daarom is deze cursus voor alle schrijvers die meer willen leren over taal, tekststructuren en stijlvol schrijven.
Waar mogelijk vertrekken we vanuit teksten die de cursisten zelf geschreven hebben, zodoende werk je aan je eigen pijnpunten en valkuilen. Tijdens de cursus leer je om fouten te herkennen, soepeler te formuleren en de puntjes op de i te zetten.
Tijdstip: 6 maandagavonden in Leuven (v.a. 5/10), 2 hele zaterdagen in Gent (28/11 en 5/12).
Voor meer informatie en inschrijvingen, klik hier of hier.

Eindredactie bij Miles in Vilvoorde
De cursus draait om opbouw, taal en stijl van zakelijke en journalistieke teksten en om het aansturen van auteurs en het redigeren van hun tekstmateriaal. We leggen de nadruk op vaardigheden als taalfouten opsporen en corrigeren, schrijfstijl verbeteren, teksten waar nodig inkorten of verduidelijken en ze vervolgens persklaar maken met koppen, intro’s, onderschriften, quotes of andere elementen. De cursus sluit nauw aan bij het dagelijks werk van de cursisten en zal deels bestaan uit coaching.
Tijdstip: 10 donderdagavonden (v.a. 24/9)
Voor meer informatie en inschrijvingen, klik hier.

Non-fictie bij Wisper in Leuven
Een biografie van een vergeten dichter, een historisch verhaal over je grootouders in Congo of een reconstructie van de teloorgang van de acid-house. Alles is mogelijk tijdens deze cursus.
In zes zaterdagen schrijven we op basis van research een non-fictieverhaal. Dat kan een journalistieke reportage, een aanzet tot een biografie in boekvorm of een ludiek achtergrondverhaal zijn. Aan de hand van je onderwerp bepalen we welke vorm, toon en stijl het beste past.
We buigen ons vooral over research en schrijfstijl. Enerzijds zul je goed leren interviewen en opzoeken. Anderzijds draait het veelal om feit versus fictie: hoe schrijf ik mooi zonder de waarheid geweld aan te doen?
Tijdstip: 6 zaterdagen (v.a. 10/10)
Meer informatie en inschrijven kan hier.

Volgend voor jaar staan, naast deze cursussen ook nog Portretterend Interview, Columns Schrijven, Journalistiek Schrijven en Schrijven voor internet op het programma. In Gent, Leuven, Antwerpen en Vilvoorde. Die inschrijvingen beginnen pas eind dit jaar. Ik hou jullie op de hoogte.

16 september 2009 | 3 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties
 1. Sien 4 februari 2010

  Doelend op je titel: deed ik, nu bijna twee jaar terug. Waarvoor dank, trouwens, het was een behoorlijke openbaring voor mij.

  Ik was toen zwanger en beloofde plechtig te laten weten waarin die buik veranderen zou. Wat ik uiteraard naliet. De buik werd een mooi meisje en kreeg de naam Gitte.

 2. Auteur
  Zezunja 4 februari 2010

  Wat leuk dat je het toch nog even laat weten!
  Gitte is dus al bijna weer 2? ;-) Mooie naam.
  Was jij niet van dat museum? Bij de cursus Eindredactie?

 3. Sien 17 februari 2010

  Jep, en tot consternatie van haar beide ouders spreekt ze met een Gents accent.
  De buik werd ook weer buik en daarna een jongetje, Lander.
  Duchtig gekweekt dus.

  Productiehuis voor tentoonstellingen is de juiste term, nog immer. Als straf voor het krijgen van twee kinderkens mag ik niet meer op cursus, dit jaar, denk ik : )

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?