Tal van workshops voor StampMedia

Wat? StampMedia Intakeweek, StampMedia tienerredactie en een workshop Journalistiek op het Koninklijk Atheneum in Antwerpen.
Intakeweek? In de intakeweek krijgen jongeren – potentiële redacteuren – de kans kennis te maken met fotografie, video, audio en tekst. Vanuit jongerencentrum Trix in Antwerpen maken ze interviews en verslagen en leren ze journalistieke vaardigheden en omgaan met techniek en collega’s.
Tienerredactie? Voor de jeugddienst van de Stad Antwerpen maakte StampMedia met een handvol tieners een tijdschrift over de jeugdactiviteiten in Antwerpen komende zomer. Vanuit het Internationaal Perscentrum op de Grote Markt vlogen de jeugdige reporters uit om interviews af te nemen en rubriekjes vol te krijgen. De redacteuren kwamen uit Groot-Antwerpen en varieerden in leeftijd van 12 tot 15.
En het atheneum in Antwerpen? We trekken met StampMedia langs scholen om jongeren mediawijs te maken. We oefenen met het onderscheiden van feiten en meningen, met het in beeld brengen van de vijf w’s en de h en met het begrijpen van nieuwsverslaggeving.
Wanneer? Beide StampMedia-weken vielen begin april 2009.
En wat was de rol van Het Eiland Neus? De meeste tekst- en journalistiekworkshops van StampMedia worden gegeven door Maartje Luif.

hier had het logo van stampmedia moeten staan

2 mei 2009 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?