Soms ben ik een simpele burgerjournalist

Vorige week filmde ik de helicopter die eindeloos boven onze tuin cirkelde om de Europese ministers van Onderwijs te beschermen, die hun Bolognaconferentie boempatat midden in Leuven hadden gepland. Wat de helicopter boven onze achtertuin deed is de vraag. De universiteitsbibliotheek ligt niet echt om de hoek. Ik verdenk de ministers ervan even een frisse neus te hebben gehaald op het Begijnhof, hier om de hoek. Onder begeleiding van een helicopter.

De week daarvoor filmde ik de opstelling van de start van de Scheldeprijs, die vertrok vanaf de Grote Markt in Antwerpen. Ik was die dag aan het werk in het Internationaal Perscentrum en besloot het gedoe onder mij vast te leggen. Toen de fietsers uiteindelijk echt startten, was ik zo druk bezig dat ik in de glimp die ik opving geen tijd had om mijn camera erbij te pakken. Ik heb wel ’s ochtends een snapshot gemaakt van het onvoorstelbaar smalle parcours dat van de Grote Markt naar de Groenplaats liep. Bizar dat ze daar 228 renners tegelijk doorheen persen.
By the way: Petacchi won.Het smalle parcours van de Scheldeprijs – van de Grote Markt naar de Groenplaats, met een grote paal in het midden.

4 mei 2009 | 2 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties
  1. gewebkijk 4 mei 2009

    hoezo boven jouw achtertuin..? :p

  2. Auteur
    Zezunja 5 mei 2009

    Uh, ja, nou gewoon, boven onze achtertuin… ;)
    Die bomen die je ziet zijn onze achtertuin.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?