Het trimesteriële Loeki-moment

Voor de reclamehaters: zap maar even door. Voor de anderen: ik heb nog allerlei amusante en zinnige cursussen voor u in de aanbieding. Hier een overzichtje.

Tweedaagse cursus Recensies Schrijven bij Wisper in Leuven
begindatum: 4 april 2009
Twee volle dagen werpen we ons op het genre ‘recensie’. De eerste dag maken we kennis met de haken en ogen van het genre en de rechten en plichten van de auteur. Natuurlijk verdiepen we ons dan ook in voorbereiding en schrijfregels. De tweede dag besteden we aan bespreken en herschrijven van de gemaakte recensies. Zin om een kunstwerk in perspectief te zetten? Om te schrijven, te argumenteren en te researchen? Go for it!

Tien weken Eindredactie bij de Miles Academy in Vilvoorde
begindatum: 26 maart 2009
Een zeer praktische cursus Eindredactie voor beroepsschrijvers. Tien avonden buigen we ons over taal, stijl, tekstopbouw en schrijfwetten. Omdat ik de beroepspraktijk van de cursisten als uitgangspunt neem, is elke deelnemer zeker van een grote mate van ‘bruikbaarheid’ van hetgeen er in de cursus voorbij komt.

Twaalf weken Basiscursus Journalistiek bij de Miles Academy in Vilvoorde.
begindatum: 21 april 2009
Twaalf weken, vijf genres, duizenden tips, adviezen, handreikingen en vingeroefeningen. De cursisten worden ondergedompeld in een journalistiek denkraam, gaan eropuit, schrijven verschillende genres en weten na afloop wat journalistieke principes en ijzeren schrijfwetten zijn. Er komen zowel zakelijke, als verstrooiende genres aan bod.

Workshop Powerwebloggen op de Schrijfdag van Creatief Schrijven in Leuven
datum: 28 maart 2009
Kom powerwebloggen, kom bij Het Schrijflegioen! Tijdens de workshop maken we als groep een weblog met schrijftips, schrijfsensaties en schrijfleed. We nemen stap voor stap door hoe je een weblog aanmaakt, onderhoudt en hoe je het juiste publiek bereikt. We zwengelen de brainstormmachine aan en produceren in hoog tempo korte stukjes die onmiddellijk online verschijnen. Je zult zien: in no time hebben we een interessant weblog voor en door schrijvers.

Cursus Columns Schrijven voor de SchrijversAcademie in Antwerpen
begindatum: 9 mei 2009
Omdat de cursussen Columns Schrijven altijd heel snel vol zitten, kan ik alleen maar zeggen: zin? Haast u! Het spreekt voor zich dat de cursus Columns Schrijven draait om het lezen, schrijven en beoordelen van het meest ongrijpbare schrijfgenre: de column.

U kunt zich niet bij mij inschrijven. Voor meer informatie daarover kunt u terecht bij de betreffende organisatie, zie daarvoor de linkjes onder de titels. Dit zijn lang niet alle cursussen waar ik me de komende tijd op zal werpen, mocht u info willen over andere plekken waar u mij kunt treffen (Kunstbende! De Dag van het Nederlands! StampMedia Intakeweek!), kijk dan op de site van Het Eiland Neus.

2 maart 2009 | 7 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties
 1. Joost 2 maart 2009

  Grappig, die site van dat “Eiland Neus” waar je aan het eind naar verwijst, op die site is af en toe sprake van ene Yuri Maanzand, en nou is dat iemand die vroeger een blog had, ook, en die is nou doodt, maar hij zou nog weer eens tot leven komen. Weet jij daar wat van? (OT, schreven we daar vroeger netjes bij, omdat het ergens anders over gaat dan wat jij eigenlijk als thema van je potsje had, maar dat is een beetje uit de tijd, geloof ik, misschien betekent het dat wel, OT: Out of Time, nou ja, ik draaf weer door, ik weet het, maar mijn vraag blijft natuurlijk, al is het maar om mijn prachtige koffie-verkeerdcollage die aan een tragisch einde is gekomen door het verdwijnen van maanzand.com).

 2. Wannes 3 maart 2009

  Ik kwam Yuri enkele dagen geleden nog tegen in taveerne “Aan Gene Zijde”. Hij heeft mij verzekerd dat er geen enkel kopje koffie verloren zal gaan.

 3. esther 3 maart 2009

  Zat ik nou in de buurt dan meldde ik me meteen aan voor die basiscursus journalistiek. Alhoewel ik ook al veel heb aan jouw boek trouwens.

 4. Joost 3 maart 2009

  Er zijn er die beweren dat niets verloren gaat, nooit. De vraag of dat in esoterische zin te verstaan is, of meer volgens de ideeën van Douglas Adams (die bijvoorbeeld spreekt over een planeet waar verdwenen balpennen terechtkomen die daar door een wormgat in het ruimte-tijdcontinuüm heenglijden), vraagt meer aandacht. Die in genoemde taveerne waarschijnlijk ruimschoots voorhanden is.

  Toch, een geruststellende mededeling.

  (mijn handen, die heb ik ook nog eens opgestuurd naar genoemde “Yuri Maanzand” [op zeker moment ga je aan alles twijfelen, zelfs of dat wel zijn echte naam was], hij was immers een begenadigd handlezer, maar niks, noppes, nooit meer wat van gehoord. Treurig)

 5. iamzero 4 maart 2009

  Volgens mij heet die man, of leeuw, Loeki.

 6. Vrouwe Zezunja,
  Ik had gehoopt dat U ook eens aan de West-Vlaamse mensen had willen denken. Dat U die ook eens had willen opstoten in de opwaartse vaart der volkeren, bedoel ik.
  Oiit zal ik U eens in levende lijve ontmoeten n.a.v. (naar aanleiding van) een of andere volksverheffende cursus, weest U daar maar zeker van.
  Ik ben en blijf een van uw hartnekkige fans,
  Uw,
  Drs.

 7. Auteur
  Zezunja 6 maart 2009

  @ iamzero: Merci, fijn zo’n eindredacteur. ‘k Heb ’t gewijzigd.

  @ De rest: ik kom erop terug, heb nu geen tijd om lang te reageren.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?