Geen stukje over een bizarre treinreis

In Nederland kon ik bizarre treinreizen beschrijven aan de hand van mededelingen van de NS door de luidsprekers. Die waren een mooie leidraad voor een stukje over onrecht en de NS. In België is dat lastiger. De NMBS blinkt uit in het doen van geen mededelingen. Ooit had de trein van Brussel naar Amsterdam volgens het bord 25 minuten vertraging. Na 40 minuten veranderde er niets aan die mededeling. Na een uur verdween de trein naar Amsterdam van het bord en verscheen de volgende erop. De trein werd geannuleerd, maar niemand die de moeite nam dat om te roepen.
Gisteren zat ik in een trein die bijna twee uur stilstond. De omroepster liet pas na ruim twintig minuten van zich horen. Vervolgens kwam ze met een heel on-NMBS-achtige mededeling, want heel direct en concreet: “Deze trein mag pas doorrijden als een andere ons gepasseerd is, want tussen Mechelen en Leuven hebben we maar één spoor.” Kijk, zo mag ik het graag horen.
Maar toen de tegenligger eenmaal gepasseerd was, bleven we nog eindeloos stilstaan. Na een half uur zei ze: “De trein mag pas door als een andere ons gepasseerd is.” Pardon? Alweer?
Uiteindelijk duurde de reis van Mechelen naar Leuven in plaats van twintig minuten precies twee uur.
Een stukje kan ik er niet over schrijven, want daarvoor deed de NMBS te weinig mededelingen.

11 april 2009 | 8 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties
 1. KatYo 11 april 2009

  Zo zie je maar weer, je hebt helemaal geen concrete informatie nodig om iets zinnigs te kunnen schrijven :-)

 2. Terrebel 11 april 2009

  Dat is een van de redenen dat ik altijd een boek meeneem wanneer ik met de trein reis.

  Misschien voor het goede gevoel en het evenwicht een leuk idee om erover te schrijven wanneer het een keertje goed gaat met een treinreis…

 3. oker 11 april 2009

  Aha :)
  Wij zaten ook in die trein

 4. Maartje 11 april 2009

  Ik had laatst: “Door een sanitaire stop van de bestuurder zal deze trein langer stilstaan dan voorzien.” Een héle leuke.
  Tien minuten stonden we stil. Dat vond ik een beetje gènant voor de bestuurder, dat iedereen wist dat-ie die tien minuten op de wc doorbracht.
  En waar gaat hij dan? Op de trein mag dat niet als hij niet rijdt.
  Een probleem vol paradoxen dus.

 5. R van InR 11 april 2009

  Echt jammer, ik had er graag een stukje over gelezen; maar ja als er geen mededelingen zijn ;-)

 6. peter paul 11 april 2009

  waarom in hemels- of NMBSnaam reageren op een stukje dat geen stukje is, over mededelingen die niet gedaan worden in een trein die niet volgens enige dienstregeling rijdt? Ik dacht het niet…

 7. Julie 15 april 2009

  Gewoon in Mechelen blijven volgende keer! (Of waarom ik al twee jaar geen trein meer neem, op de bus roept de chauffeuse zelf als ze naar het truckstopwc moet, of zie ik dat de kruisende buschauffeurs met elkaar een klapke aan het slaan zijn en tegelijkertijd op het gemak twee tegengestelde files opbouwen :p)

 8. Aagje 30 april 2009

  Haha. Mijn eerste treinreis in Schotland: “the train is standing still due to… (even stilte) (vervolgens een kuchje) (en dan beschaamd:) cattle on the tracks”

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?