[wijvenweek] Kinderkolder

Ik zou best een kindje willen, maar als ik kleine ijsbeertjes zie, wil ik ook altijd een klein ijsbeertje. En als ik bruine kindjes zie, wil ik graag een bruin kindje. Op National Geographic zag ik onlangs een Vietnamees kindje, dat wilde ik ook wel. En als ik heel kleine Gremlins zie, dan wil ik die ook.

Mijn kindje zou Vlaams moeten spreken. Die afgeplatte klinkers zijn schattig in een brabbeltaaltje. Hoewel ik tweetalig ook heel schattig vind. En handig. Engelssprekende kindjes vind ik ook leuk. Drietalig dus. En mijn kindje moet zich natuurlijk ook kunnen redden in het Noord-Nederlands. Viertalig. Maar het liefst heb ik dat het kindje op gezette tijden zijn mond houdt.

Als het kindje iets zegt, moet het schattig zijn. Filosofisch ook. En een beetje brutaal. Zoals Nina die op de vraag ‘hoe gaat het?’ altijd zei: ‘Leuk!’ En Luca die vermoedde dat hij pas over duizend jaar dood zou gaan. Dat meisje dat tegen Dr. Phil zei: ‘Hee, u heeft geen haar!’ mag ook komen. Ik eis de godganse dag het programma Praatjesmakers, maar dan – alstublieftdankuwel – zonder Jochem van Gelder.

Het kindje moet op mij lijken. Niet helemaal natuurlijk, want al mijn mislukkingen moet het kindje goed maken. Zo moet het kindje een goed gebit krijgen, het zal op zijn of haar vijftiende keurig een typdiploma halen en het zal beter opletten bij Duits. Bovendien zal het geen verkering nemen met die jongen die langspeelplaten stal.

Uiteindelijk zal het kindje geld opbrengen. Hoe, dat weet ik nog niet, maar het zal verdomme betalen voor negen maanden inkomstenderving, en al die luierdoekjes en snoetenpoetsers. Voor niets gaat de zon op en dat zal het weten ook.

Kortom: hier ten huize Zezunja wordt met smart gewacht op de dag dat er een bruin kindje met een Vlaamse tongval en een zak geld voor de deur staat.

(dit is het laatste stukje in het kader van de wijvenweek)

30 maart 2008 | 9 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties
 1. – bruin
  – Vlaams
  – én met geld
  Ik zie niet meteen een kandidaatje.

 2. esther 30 maart 2008

  Haha, vooral dat ‘op gezette tijden z’n mond houden’ is ook een wens in dit huishouden. Waar het kind overigens wit is, een spraakgebrek heeft en zakken geld kost, maar dat mag de pret en het toale geluk dat we hebben omdat ie er is, niet drukken.

 3. Sana 30 maart 2008

  Ik voorzie een gangbang met allerlei losse lichaamsdelen..

  Op naar #2?

 4. Soes 31 maart 2008

  Afschroefbare armpjes en beentjes, ook heel belangrijk.
  Noteer dat.

 5. Ivar 31 maart 2008

  Ik lees net dat er in Indonesië een 9-jarig jongetje met 10.000 dollar op zak is weggelopen. Misschien rent hij jullie kant op, hij is wel boos stond erbij en of hij al vlaams spreekt is de vraag.

 6. endanik 1 april 2008

  op Koninginnedag hebben mijn vriendin en ik een kind geleasd….

 7. Marina 2 april 2008

  Hahahahaha!

 8. Van De Pot Gerukte 2 april 2008

  Als die zak geld niet te groot moet zijn wil ik mij altijd wel verven. Ik zoek nog een verblijfplaats in België. Ik zal altijd met twee woorden spreken.

  Was getekend

 9. Ko van Dijk 18 april 2008

  We delen dezelfde passie: op zoek naar die grote zak met geld. Maar jij kunt zingen. Dus met een beetje geluk…… Dat kindje zou ik als inkomstenbron maar snel vergeten. Want stel je eens voor dat het niet verder komt dan een carrà­ère als hangjongere, of dat het onder de tram komt… Weg investering… Neen, de beste manier om snel rijk te worden is een Staatlot kopen in Delftzijl. Jammer alleen dat heel Nederland en België diezelfde gedachte heeft…

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?