Vetvlekken op mijn leven


Zomer 2008, Ootmarsum

Soms zitten er zwarte vlekken op mijn lenzen. Mascaravlekken. De oorzaak ligt bij mijn bijziendheid. Herman Kuiphofs -9 werd een handicap genoemd. Ik heb -11.
Mascara breng je het beste aan met je contactlenzen uit, dan komen er de minste vetvlekken op je uitzicht. Maar als je -11 hebt, is dat schier onmogelijk. Je ziet je wimpers pas als je het spiegeltje op zo’n twee centimeter afstand houdt. Mijn hand past niet in een ruimte van twee centimeter.
Mijn wimpers zwart verven doe ik dus noodgedwongen met mijn contactlenzen in. Met als gevolg: veel vetvlekken op mijn leven.

2 december 2008 | 11 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties
 1. Swan 2 december 2008

  Waarom verf je ze niet… of beter: laat je ze verven. Ideaal. Blijft vier weken zitten en ziet er geweldig uit!

 2. Wenz 2 december 2008

  Ik dacht ook meteen aan laten verven… min elf, dat is niet mis. Nog een wonder dat je je contactlenzen in kunt doen zonder in je oog te steken of met je hoofd tegen de spiegel te botsen. ;)

 3. Soes 2 december 2008

  Tsss. En ik vind mijn -4.75 al heel erg.
  Maar ben je dan zo’n bibberkont? Ik heb nooit mascara op mijn lenzen…

 4. ton 2 december 2008

  Ik wist (zelfs na twee huwelijken en nu in mijn tweede niet-huwelijkse samenleving)helemaal niet dat je daar een spiegeltje bij nodig hebt. Maar ja, mijn broer met -10 gebruikt geen mascara (tenminste niet als ik hem zie).

 5. Auteur
  Zezunja 2 december 2008

  @ Swan: Mijn prioriteitenlijst qua uiterlijk is zó lang en zó duur dat ik ‘m uit het raam hem heb gesmeten en nu door het leven ga zonder prioriteitenlijst.

  @ Wenz: Je grijptalent wordt ongeëvenaard als je alles op de tast moet doen.

  @ Soes: Mijn wimpers komen daar waar ze omhoog bollen bij het sluiten van mijn oog tegen mijn oograndje en langs die weg is het een kwestie van copy/paste vetvlek.

  @ Ton: Ik ben voor zover ik weet een van de weinige vrouwen die het inderdaad zonder spiegeltje kan. Maar het risico op een carnavalsuitdossing wordt wel een stuk groter zonder spiegel.

 6. esther 3 december 2008

  -11? Goeie genade. Ik heb -5 aan 1 oog en -2,5 aan het andere. dat verschil, plus een cilinderafwijking, maakt kijken ook een beetje lastig zonder bril.

 7. Berta 4 december 2008

  Je lenzen indoen nadat de wimpers met mascara behandeld zijn is ook niet echt aan te bevelen!

 8. Auteur
  Zezunja 5 december 2008

  @ Esther: Mascara en bril is trouwens ook een leuk verhaal. Al die zwarte puntjes van een te korte bril dan wel te lange wimpers. Het leven van mascarasmeerders gaat niet over rozen.
  @ Berta: Zo bekeken zijn lenzen/mascara inderdaad geen goede combinatie, hoe je het ook aanbrengt. Maar ik heb beige wimpers. Imagine: beige wimpers bij een donker type. Dat is weird.

 9. Gypsy 9 december 2008

  Holy crap, ik dacht dat ik een aardige lenzenkoningin was met m’n -9! Doe altijd mascara op met lenzen in, en krijg soms alleen bij het uitdoen er wat zwart op. Maar ogen schoonmaken met lenzen in lijkt me geen goed plan. Indien gebrild, dan ga ik mascaravrij ter voorkoming van een zwartgestipt wereldbeeld.

 10. elswittem 8 januari 2009

  Hallo! 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben voorheen nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Ik dacht ik stel me even terug voor

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het overlijden van mijn man. Ik heb een zoon van 10 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedank,

  Els Wittem

 11. ria franke 10 september 2012

  Misschien kun je wandeluitjes aanbieden aan mensen in een bejaardenhuis. Of jemaakt een leesclubje met een groepje, je maakt het gezellig en vraagt een kleine bijdrage.
  Zelf werk ik als begeleidster op schoolbussen van een taxibedrijf. Ik begeleid daar gehandicapte kinderen en help bij in- en uistappen naar en van school en let op dat tijdens de rit alles goed verloopt.
  Je moet iets verzinnen. Succes!

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?