O ja

* Als de mensen die een neuscorrectie zoeken, leren dat er geen spatie moet tussen ‘neus’ en ‘correctie’, hoeven ze niet via Google door te klikken naar Het Eiland Neus alwaar wij veel corrigeren, maar geen neuzen.

* Is het normaal in België om ontdopte rauwe eieren eerst in een kommetje te gooien, alvorens ze te bakken?

* Ik ben soms stiekem blij dat ik slechts schulden heb bij Fortis en geen spaargeld of aandelen.

* Mijn lief is de kalmheid zelve, maar toen hij dacht dat ik langs die stilstaande auto ragde, deed hij ineens heel Belgisch hysterisch (Belgisch hysterisch is eigenlijk nog best kalm). Het was slechts de spiegel, en dat vond ik stiekem jammer, want die hummer was zo breed, dat-ie het verdiende dat er een kneus langs zou raggen.

* Dat kastje (zie het schimmige woord ‘productie’ onderaan) is nog niet af. Foto laat dus op zich wachten.

* Ik schaamde me toen ik per ongeluk had opgeschreven dat ik onlangs ‘de Britse versie van The Office’ had gezien en dat-ie tegenviel. ‘Nu denkt iedereen dat ik zo’n halvegare ben die dweept met de Amerikaanse versie’, piepte ik tegen mijn lief. Ik heb het in het stukje gewijzigd, maar de meeste bezoekers waren al geweest, het kwaad was al geschied. Dus even voor de goede orde: in 2005 zag ik de Britse versie en die vond ik fantastisch. Twee weken geleden zag ik een stukje van de Amerikaanse versie en daarover schreef ik dus: ‘…en hoewel die tegenviel, viel-ie toch mee.’ Goed, dan is dat rechtgezet.

* Michael Boogerd zei tijdens een van zijn commentaren bij de rit op de Alpe d’Heuz dat ‘dinge tegen dinge aangereden was’. Daar werd ik heel jolig van.

* Ik vind Café De Liefde per ongeluk een heel goed tv-programma. Daar heb ik geluk aan, want als het kut was, had ik mooi wel mijn naam eraan verbonden. Maar het is niet kut, het blijkt zelfs heel interessant. Allemaal kijken dus, die laatste twee afleveringen (woensdag rond kwart voor elf op Nederland 2). Voor al mijn columns over zoenen en onmin kunt u hier klikken. Voor de eerste vier uitzendingen hier.

* De opruiming gaat goed en gestaag. We hebben nu een hippiekamer met geile wijven aan de muur en een studio met piano, vier gitaren, de laptop, garageband en duizendeneen malle, kleine instrumentjes van chickenshake tot mondharp en van neusfluit tot pologo. Wij willen beiden die kamer annexeren.

* Er komt zo iemand in onze hippiekamer met geile wijven logeren. Het is een hetero-vrouw. Dikke pech.

25 juli 2008 | 12 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties
 1. gewebkijk 25 juli 2008

  misschien kun je mis dan gelijk eens een logschop onder haar gatje geven… ;)

 2. Agnes 25 juli 2008

  Bij The Office had je inderdaad punten verloren! Fijn dat je deze rectificatie plaatst. Je aandeel is weer gestegen!

 3. Auteur
  Zezunja 25 juli 2008

  Ha1 Zie je! Ik vermoedde dat al.
  Maar wat geniepig van jou: een beetje in mijn rating krassen, maar intussen niets zeggen. ;)

 4. esther 26 juli 2008

  Cafe de Liefde is inderdaad leuk. VerkneukelTV. Want wat hebben wij ons van de week zitten verkneukelen om dat stel, waarvan de vrouw zich gewoon op ‘r naaikamertje terugtrok met haar nieuwe vriend, en de man zich dan vermaakte met ‘CD’tjes luisteren op zijn kamertje.’ Ik zei tegen Jaime: als jij zo’n pakje boter wordt, stap ik op!
  Kortom. Leuk programma ;)

 5. Erwin Troost 26 juli 2008

  Ik ben wel erg benieuwd naar die kamer. Kan ik niet met die “geile wijven” aanstaande woensdag naar Café de Liefde kijken?

 6. Marina 27 juli 2008

  Doe mij please please please foto’s van Mis in die geilewijvenkamer. Ze hoeven niet per se gepubliceerd te worden. Alleen in mijn mailbox is ook goed.

  Mocht je dan toch bezig zijn, mag er dan een filmpje van een Belgisch Hysterische Maanzand bij?

  En dinge rijdt altijd tegen dinge aan. Je weet toch…

 7. lamazone 28 juli 2008

  Ei + Kommetje. Yep. Ik snap de logica niet, maar het zal een oer-Vlaamsche traditie zijn.

 8. ivo victoria 29 juli 2008

  overigens ontdoppen belgen geen eieren, dus ik kan u verder niet helpen.

 9. Auteur
  Zezunja 31 juli 2008

  @ Agnes: Ik had het gezien. Bizar hè? Maar ik woon niet in een Nederlandse enclave. In die grensgemeentes is de verhouding Nederlanders-Belgen niet echt okee. Hier ten oosten van Brussel wonen Nederlanders om heel andere redenen dan belastingontduiking en betere grond- en huizenprijzen.
  Maar ik dacht ook: o jee, Zuid-Afrikaanse en Antilliaanse toestanden… ;)

 10. Auteur
  Zezunja 31 juli 2008

  @ Ivo: Ik denk niet dat de gemiddelde Nederlander het woord ontdoppen al eens heeft uitgesproken dan wel opgeschreven, dus als je dat bedoelt, dan is dat alweer een overeenkomst tussen beiden volken…

 11. Lilimoen 3 augustus 2008

  Oh, mogen wij dan niet eens ooit op jullie hippiekamer met geile wijven logeren?

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?