Juryrapport Leuven Draait Festival

Wat? Yuri Maanzand, aka Wannes Daemen, was laureaat op het Leuven Draait Festival 2007.
Bijzonderheden? Het was meteen zijn vuurdoop als cabaretier en de première van zijn voorstelling Bloedsporen in Feestzaal De Gefopte Falafel.
Waar? De Molens van Orshoven, Leuven.
Wanneer? 15 september 2007.

Uit het juryrapport:

Yuri trakteerde ons op de meest doordachte act van de selectie. Zowel tekstueel als vormelijk zat het geheel bijzonder knap in elkaar, waarbij we op het tekstuele vlak zelfs van een literaire kwaliteit durven spreken.

Bijzonder consequent wat het taalgebruik en het podiumpersonage betreft, hetgeen een theatraal solide, geloofwaardig universum oplevert dat geen seconde verveelt of zelfs maar onze aandacht laat verslappen.

Een gewaagde act omdat de humor niet komt van rechttoe-rechtaan grappen maar eerder vloeit uit het creatief spel met taal en de opbouw van een bizar universum.

Yuri Maanzand vertrekt duidelijk vanuit een andere positie dan de andere geselecteerden. Hij wil ons een verhaal vertellen. Een verhaal dat bijna tegen wil en dank ook grappig is. Hij wil ons daarenboven ook ontroeren. Ontroeren en daarbij dan ook nog eens gebruik maken van een gedurfde structuur en een quasi onbeweeglijk personage. Dat is veel om in 15 minuten te willen, maar hij slaagt er wonderwel in. Met Yuri hebben we een fascinerende podiumpersoonlijkheid gezien. Die kabouterkes mag hij altijd meebrengen.

Pardon

Lees meer over de voorstelling
Bloedsporen in Feestzaal De Gefopte Falafel

18 februari 2008 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?