De kleutermonologen – 10 dingen die ik over deze week wil opschrijven (2)

10. Wij zijn deadlinewerkers. Het was 24 december, de dag van kerstavond. De dag dat er een stuk of wat quizvragen, een stuk of wat moppen en een stuk of wat surprises/cadeautjes klaar moesten zijn. Ik had nog drie uur om het kabouterlied te oefenen, om cadeautjes in te pakken, een feestoutfit bij elkaar te scharrelen en de laatste hand aan mijn surprise te leggen. Drie uur is heel veel voor deadlinewerkers. Plots trof ik op internet een bericht dat er al om 14.00 uur gestaakt zou worden bij de treindconducteurs en dat betekende dat we al om 13.00 wegmoesten en dat we dus nog maar drie kwartier in plaats van drie uur zouden hebben. En dat is heel weinig voor deadlinewerkers.

9. Ik gaf een geschenkbon van de kringloopwinkel cadeau. Een bon die ik zelf graag had willen hebben.

8. De visite was hartverwarmend. Ze vonden het fijn bij ons. En ze zeiden dat. Veelvuldig. Dat het zo fijn was. Dat ze zo’n echte kamer hadden, met een echt bed, en dat ik zo lekker kon koken. Dat we op vakantie wonen. In een fantastische buurt, waar je eigenlijk elke avond een avondwandeling moet maken. En dat ze vaker komen. Mijn vrienden. Ze vonden het fijn bij ons.

Oei, bijna weer punt 8 en punt 10 te lang gemaakt. Maar deze keer ga ik stug door.

7. We hebben het laatste seizoen van Heroes uit en ik weet het niet met die serie. Ik wil het volgende seizoen zeker zien, maar hij haalt het toch niet bij de bankhangers van de afgelopen jaren Six Feet Under, Lost en The Soprano’s.

6. Golfen op de Wii is helemaal de max. Dankzij Dwarzand kregen we eindelijk door welke belangrijke info het scherm ons geeft en hoe spannend het spel kan zijn. Dwarzand mag vaker komen logeren.

5. Wij hebben iets nieuws. Maar voor mensen die in de jaren zeventig hun inboedel aanschaften is het iets heel ouds. Wij hebben sinds vorige week een fonduestel. Heel retro, donkerblauw emaille, met een knalrood plastic draaischijf eromheen. En ook nog een Creuset-kaasfondueschaal. Dus vrienden: maak uw borst maar nat, we’re going seventies.

4. Ik heb de afgelopen week vier keer een toeristische wandeling door Leuven gemaakt teneinde mijn bezoek te vermaken en het gekke is: het gaat niet vervelen.

3. Het mooiste vuurwerk in Leuven was toevallig door onze buren aangeschaft. daarom hadden wij in deze vuurwerkarme regio toch eersteklas uitzicht. Met zestien man op tuintafel, met ons hoofd in de vuurspetters. Het was mooi.

2. Het goede voornemen voor 2008 is: uitvinden hoe je zonder ligbad een geniepig klein gaatje in een tweepersoonsluchtbed vindt.

1. Ons hoogtepunt in 2007: ook zonder dat luchtbed zes mensen een fijne slaapplaats kunnen geven.

Zie ook de mislukte poging hieronder

2 januari 2008 | 4 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties
 1. Marina 3 januari 2008

  Voor wat betreft punt 7: Doe toch Invasion en The 4400. Echt.

  En voor wat betreft punt 2: maak er een mooi jaar van! Met of zonder luchtbed/ligbad.

 2. Auteur
  Zezunja 3 januari 2008

  Maar The 4400 hebben we natuurlijk al gezien.
  Een soort Heroes eigenlijk… ;)
  En Invasion, daar heb ik nog niet van gehoord.

 3. frommel 3 januari 2008

  ik heb me redelijk vermaakt met heroes. niet slecht. niet goed. ik heb me nog meer vermaakt met lost seizoen 3. en nu baal ik dat het zeker 9 maanden gaat duren voor seizoen 4 op dvd uit is. razendbenieuwd welke absurde verhaallijn ze nu weer op tafel leggen. ik denk dat ik twin peaks ga herkijken…..

 4. Auteur
  Zezunja 3 januari 2008

  Jaja, dat zijn wij nu ook van plan: Twin peaks!
  En dat redelijk vermaakt/nietgoed-nietslecht is ongeveer wat ik probeer te zeggen bij punt 7.
  En ja, Lost. Zucht. Ik moet zelfs het tweede deel van het laatste seizoen van de Soprano’s nog kijken. Geen geld voor de dvd-box en die serie willen we per se met ondertiteling zien.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?