Asjemenou

Uh, ja, reclame dus maar weer. Altijd een beetje saai, maar in het verleden heeft het gewerkt, dus ik blijf het doen.

*Loekie de Leeuw doet een dansje*

Allereerst de Wispercursussen. De cursus Columns Schrijven in april in Gent zit helemaal vol, maar in de cursus over anderhalve week in Leuven is voor zover ik weet nog een plaatsje beschikbaar. Klik hier om je in te schrijven.
Verder organiseer ik op 3 en 4 juli een Zomerspecial Columns Schrijven voor Wisper in Gent die ik als volgt heb omschreven:
Op ludieke wijze aan materiaal komen voor een column, dat is de bedoeling van de Zomerspecial Columns Schrijven. Natuurlijk staan we ook stil bij de verschillende verschijningsvormen van de column en bij stijl, taal en opbouw. Maar de breinbries die nodig is om een onderwerp op een originele manier te benaderen, voert de boventoon. Ideeën liggen op straat, invalshoeken op een vergeten hersencel in je hoofd en mooie woorden nestelen zich stiekem op een van je smaakpapillen. In twee dagen gaan wij die ideeën, invalshoeken en woorden zoeken… en vinden.
Deze cursus staat nog niet op internet, maar je kunt altijd naar Wisper bellen. Dan ben je er vroeg bij, wat een voordeel kan zijn, gezien het feit dat de eerste cursus Columns Schrijven in Gent vier maanden op voorhand al vol zat.

*Loekie blaast op zijn fluit*

En dan: Antwerpen. Vanaf 23 februari geef ik vijf zaterdagen een cursus Columns Schrijven bij de SchrijversAcademie in Antwerpen. Ik weet niet precies hoe het ervoor staat met de inschrijvingen, maar ik heb het vermoeden dat er nog plaats is, dus aarzel niet en schrijf je in. Inschrijven kan per e-mail (zie de gegevens op de website).

*Loekie valt op zijn hoofd*

Tot slot: de cursus eindredactie van Miles staat ook weer gepland voor het voorjaar. Samen met good ol’ Ludo Permentier (bekend uit de Standaard en van de jury van het Groot Dictee) geef ik tien weken op dinsdagavond een zeer gedegen cursus eindredactie voor beroepsschrijvers en studenten. De cursus is prijzig, maar een voordeel is dat je dit jaar opleidingscheques kunt gebruiken. Inschrijven kan via de website van de Miles Academy.

*Loekie zwaait*

22 januari 2008 | 9 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties
 1. Sarah 22 januari 2008

  Joepie!
  Ik heb al navraag gedaan bij de schrijveracademie (A’pen), maar ik heb één probleempje: ik kan echt niet op zaterdag 15 maart. Alle andere data wel. Dus als dat op een of andere manier op te lossen valt, word jij mijn nieuwe juf :)
  Groetjes
  Sarah

 2. Miss Puntkomma 22 januari 2008

  Vraagje over eindredactiecursus: houden jullie ook rekening met schrijven voor het web, of is de cursus meer op journalistiek gericht?

 3. Auteur
  Zezunja 22 januari 2008

  @ Sara: Wat mij betreft kun je best een keertje niet komen, ik kan je wel per mail op de hoogte stellen van wat we doen die keer. Het zou leuk zijn als je je inschrijft. Of heb je nog een anderssoortige oplossing in gedachten?

  @ Miss Puntkomma: We zullen heel erg inspelen op het werk van de cursisten. Dus als jij webschrijft dan zullen we daarvoor zeker wat inlassen. Voor het overige is het heel erg diepgaand op het gebied van taal, structuur en stijl.Het is zeker niet alleen journalistiek, er zullen ook vertalers en anderssoortige redacteuren (redacteurs op z’n Vlaams;)) inschrijven. Sterker: misschien zitten er helemaal geen ‘zuivere’ journalisten bij. Bovendien is Ludo van oorsprong ook geen journalist.

 4. Miss Puntkomma 22 januari 2008

  Fijn, bedankt!

 5. frommel 22 januari 2008

  loekie de lul?

 6. De Huisvrouw 23 januari 2008

  Ai ai, dan kan je niet naar de uitreiking van de Bwards. Spijbelen als je de juf bent is niet toegelaten neem ik aan.

 7. Paul 23 januari 2008

  Waarom hebben ze Loeki ooit ontslagen bij de STER?

 8. Peet 23 januari 2008

  asjemenou! ;)

 9. Miss Puntkomma 29 januari 2008

  Ziezo, ingeschreven. Onder mijn échte mensennaam, natuurlijk ;-)

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?