10 redenen om die hele kleutermonologen overboord te gooien

10. Mislukkingen erkennen is een vorm van beschaving.

9. Ze waren bedoeld als monologen ter ere van mijn vierde verjaardag. Korte vertellingen, zoals ik die had gezien in de vaginamonologen. Kleine belevenissen en overpeinzingen na vier jaar webloggen. Die vorm kwam niet uit de verf.

8.. Ik had geen tijd om stukjes met kop en staart te schrijven. Ik dacht dat ik vakantie had, maar ik kwam in een uiterst streng feestregime, waarin elke minuut telde.

7. U vroeg om lijstjes. U wilde het jaar weer uit toptienen, net als toen. Een toptien is geen monoloog. Een toptien is een toptien.

6. Het idee was leuk, het woord was ook leuk (vier jaar oud, dus een kleuter), maar de uitvoering was beroerd.

5. Ik kan uw verzoekjes ook schrijven zonder een feestweek.

4. Dit is mijn weblog en als ik daar een mislukt concept presenteer, dan mag ik dat op mijn eigen onelegante wijze weer afvoeren.

3. Het tweeledige, enerzijds stukjes schrijven over webloggen en anderzijds aan uw verzoekpraatjes voldoen, werkte voor geen meter.

2. Eigenlijk is een weblog altijd een monoloog. En dat mijn weblog vorige maand de kleuterleeftijd bereikte, moet u er maar even bijdenken.

1. De belangrijkste reden: verschillende mensen denken dat ik sinds het begin van de kleutermonologen geen stukjes heb geschreven, omdat ze het stukje met de kop ‘Kleutermonologen’ al hebben gelezen. Er staan tien stukjes waarvan de kop met dat woord begint. Dat schiet niet op. Exit kleutermonologen.

Morgen een nauwgezet verslag van onze homemadeoudejaarseightiesquiz, de reden dat ik voorlopig geen synthesizer en drumcomputer meer kan horen.

Vergeet niet ook De kleutermonologen – 10 dingen die ik over deze week wil opschrijven 1 en 2 hieronder en daaronder nog te lezen.

2 januari 2008 | 7 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties
 1. Carice 2 januari 2008

  Hihi! Wat een geweldig log. Ik heb vooral erg gelachen om punt 8.
  Een gezellig, logrijk (waarin je zelf schrijft wat je wilt en nooit meer aan verzoekjes voldoet) 2008.
  Doeg!
  Carice

 2. Auteur
  Zezunja 2 januari 2008

  Dank je wel. Jij ook.
  Ik vrees dat punt acht voor veel mensen herkenbaar is.

 3. gewebkijk 2 januari 2008

  mensen, die niet door de valkuil van die dezelfde titel heenprikken, verdienen je stukjes gewoon niet eens te lezen… :)

 4. Van De pot Gerukt 2 januari 2008

  Tsja, van dingen die niet lukken leert men zegt men. In mijn geval verdien ik op zijn minst vier eredoctoraten. Als ik doodval zal iedereen mij willen ontmoeten, maar daar heb ik voor het ogenblik nog geen zin in. Dus blijf ik alleen.

  Was getekend

 5. Ruben 2 januari 2008

  Punt acht is de dood van het weblogbestaan. Erg genoeg word ik van dat idee niet echt depressief.

 6. Lilimoen 2 januari 2008

  Hehe, ik heb effe bijgelezen. Tof dat je trouwens terug in Leuven bent. Ik merk niet eens echt dat je in Amsterdam geweest bent, maar toch heb ik je gemist.
  Hoewel ik de stukjes leuk vond, kon ik maar niet wennen aan het woord ‘kleutermonologen’. Dat klinkt zo klein of kinderachtig, terwijl ik je schrijfsels helemaal niet zo zou typeren.

 7. Auteur
  Zezunja 3 januari 2008

  @ Ruben: Maar je hebt maar een béétje tijd nodig voor webloggen. Dat had ik niet. Met een beetje tijd is er geen einde in zicht.

  @ Lilimoen: Maar jullie kennen hier misschien de theatertournees van de Vaginamonologen en de Gesluierde Monologen niet? Dan valt die naam namelijk al meer op zijn plaats.
  Lief dat je zegt dat je blij bent dat ik terugben.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?