Wat was er ook alweer met 11 september?

In een halfslaap lag ik vanochtend uit te rekenen wanneer ik naar Vilvoorde moet om een cursus eindredactie te geven. Het is de woensdag na zaterdag 8 september en moe als ik was kwam ik uit op 11 september.
11 september, dacht ik, daar is iets mee. Wat is er ook alweer met 11 september? Waarom klinkt 11 september zo bekend? Heb ik dan een afspraak of zo? Ik kon er niet op komen.
Na een tijdje draaien en woelen wist ik het ineens: het is niet 11 september dat me zo bekend voor komt, maar 11 november, de elfde van de elfde. Sint Maarten. Domme, domme ik.
Ik draaide me om en viel weer in slaap.

20 augustus 2007 | 18 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Reacties
 1. Sana 20 augustus 2007

  Mensch, je laat me schrikken!

  Het eerste wat ik deed na het lezen van de titel was met de muis richting de tijd/datum met de gedachte ‘Oh nee, het is toch niet al 11 september?! De tijd gaat nu wel heel snel’

  Niet dus. Gelukkig maar, want mijn emmertje en mijn schepje staan nog steeds ingepakt klaar, dapper wachtend op De Zomer.

  Weltrusten verder!

 2. Auteur
  Zezunja 20 augustus 2007

  Vergeef me.
  En trouwens op 11 september begint de zomer pas. Ik ben ervan overtuigd dat we een Indian Summer krijgen namelijk. Dat heeft Erwin me verteld.

 3. Sana 20 augustus 2007

  Dat zijn nog 32 nachtjes. Dat red ik wel.

  Ow, en ge zijt vergeven. Schrikken is goed voor een mens, dat houdt het bloed in beweging.

 4. smara ratih 20 augustus 2007

  echt… o dan tel ik af, want zomer, dat heb ik gemist

 5. Lurker Wieneke 20 augustus 2007

  Indian Summer, dat zingt Ozark mij vaak toe. Ik hoop dat die Erwin van jou ;) gelijk heeft!

 6. Irene 20 augustus 2007

  Dat heet sinds enkele jaren nainilevven.

 7. Auteur
  Zezunja 20 augustus 2007

  Ja! Ja! Pcies. Waarschijnlijk als ik had gedacht ik moet op nainilevven een cursus geven dat ik dan wat vlugger van begrip was geweest.

 8. Lilimoen 20 augustus 2007

  Volgens mij is mijn verstand te klein om dit logje te begrijpen. Ik bedoel, 11 september is toch wel degelijk een bekende dag. Zezunja, misschien kan je even Manon raadplegen om je geheugen op te frissen en anders stuur je haar maar onmiddellijk naar Portugal voor een onderzoek van mijn hersencellen.

 9. Auteur
  Zezunja 20 augustus 2007

  Lieve Lilimoen, dat heet ironie. Dat ik in mijn halfslaap dus absoluut niet meer wist waarom die datum een bel deed rinkelen.
  En ironische situaties zijn bij mij altijd een stukje waard.

 10. Ráchie 20 augustus 2007

  Hahaha :)

 11. Lilimoen 20 augustus 2007

  Wel, ik dacht al zoiets, maar toch snap ik hem nog steeds niet en nu voel ik me hier erg de domme Belg. Het lijkt me het meest tactvol dat je me dit persoonlijk uitlegt bij een glas wijn. :)

 12. Auteur
  Zezunja 20 augustus 2007

  Meer dan dat ik me de domme Nederlander voelde toen ik later écht wakker werd en weer wist wat 11 september ook alweer voor datum was, zit er niet achter hoor.
  Maar dat glas wijn sla ik zeker niet af.

 13. Nina 20 augustus 2007

  Ik vind het eigenlijk wel goed dat je niet voortdurend dat soort associaties hebt met allerlei in principe onschuldige data. In de loop van de geschiedenis is er al op zoveel dagen iets naars of mijlpaal-achtigs gebeurd, als je die data tot in het einde der tijden met van alles moet gaan associeren heb je ook geen leven meer ;). Ik heb bijvoorbeeld nu al geen idee meer wanneer Theo van Gogh vermoord is, het was geloof ik ook zo’n numerologisch interessante datum, maar welke?

 14. Sana 20 augustus 2007

  Andersom is wél leuk, als je een beetje van elke cultuur shopt is er elke dag wel een mooi reden tot een heuglijke viering met taart en wijn en meer van dat.

 15. Peet (de andere) 20 augustus 2007

  Hahahahaha, en dat je dan in je halfslaap nog zo’n mooie verklaring bedenkt ook… die toch wat minder waar blijkt (maar even mooi) als je wakker wordt.
  Erg bekend :)

 16. sodade 21 augustus 2007

  11 september was toen (2001) en is ook dit jaar een dinsdag, als ik me niet vergis…
  Afgezien van je desoriëntatie in halfslaperige toestand, kwam je volgens mijn berekening met woensdag ook nog op de verkeerde weekdag uit ;)wat nefast kan zijn voor geplande afspraken die dag…

 17. Auteur
  Zezunja 21 augustus 2007

  Yup.
  Vandaar ook mijn formulering ‘en moe als ik was kwam ik uit op 11 september’.
  Geukkig ben ik soms ook écht wakker. ;)

 18. Erwin Troost 24 augustus 2007

  Haha, zis is soo funny.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?