Tijd om 2006 de deur uit te toptienen (3)

De 10 kleine en de 10 grote mijlpalen van 2006

De 10 kleine
10. Weblog

Ik werd genomineerd voor twee Dutch Bloggies. Eindigde zelfs tussen Merel Roze en Geen Stijl op de shortlist. Had een fanclub bij de uitreiking. Maar het mocht niet baten. Liet daarop mijn blog maandenlang versloffen. Gaf ‘m vervolgens een nieuw verfje. Zal ‘m ook in 2007 niet opdoeken.
9. Kerstboom
Ik heb bij de grootste kerstboomhater van dit halfrond een kerstboom weten binnen te krijgen. Hij blijft hem hardnekkig de kamerplant met de mooie lampjes noemen.
8. Huiskamerconcert
Een huiskamerconcert bij een vriendin deed me beseffen dat het zó moet. Met lieve vrienden inspirerende dingen doen.
7. Verhuislogistiek
Het is goed dat ik vroeger zoveel getangramd heb. De verhuizing was zó strak gepland dat er bij geen van de verhuizers een haartje scheef mocht zitten, want anders pasten we niet meer in het busje.
6. Klusjes
We schilderden kastjes met team spirit. Dat lukte. We beplakten plankjes met oude Kuifjes. Dat lukte. We boorden een gat in het verlaagd plafond voor de tv-kabel. Dat lukte. We bouwden de aan- en afvoer van de droger om tot een aan- en afvoer van de afwasmachine. Dat lukte. We timmerden een vloervullend bureau in elkaar. Dat lukte. We installeerden een kattenluikje. Dat lukte. ‘We’ betekent soms simpelweg ‘Yuri‘.
5. Familie
Ik heb een schoonfamilie uit duizenden, die ik – als ik dit jaar mijn eigen familie niet nog weer leuker was gaan vinden – zou bombarderen tot leukste familie van het jaar.
4. Frans

Ik kende Frans. Ik kon me zelfs redelijk redden in het Frans. Ik had me namelijk al regelmatig redelijk gered in het Frans. En toch en toch en toch is het fijn om alles nu eens goed te leren. Echt goed. Foutloos. Vloeiend. Ja. Het begin is er.
3. Kookboeken
Ik had vijftien kookboeken en Yuri had vijftien kookboeken. Samen hebben we dertig kookboeken. Dit jaar heb ik voor het eerst vaker dan één keer uit een kookboek gekookt.
2. De regelmaat van de dag
Wij spelen vadertje en moedertje in een rotsvast schema. Het maakt mij zielsgelukkig dat ik drie maaltijden per dag eet, op tijd naar bed ga en altijd vroeg opsta.
1. Het kattenluikje
Nadat de boze buurtpoes op de eerste dag een eeuwige nachtmerrie op het netvlies van Mike en Choco brandde, door vlak achter het doorzichtige luikje te gaan zitten, dachten we dat het nooit meer goed zou komen. Maar het grootste wonder van dit jaar is toch geschied: Mike en Choco gaan door het luikje.

De 10 grote
10. Coach
Ik was het eigenlijk al vergeten. Maar daarom was het zo goed. Het ging dit jaar ongemerkt beter met mij. Marina bedankt.
9. Solliciteren
Solliciteren voelde nooit eerder zó als vakantie. Ik sprak Frans en Engels, kwam in heuvelachtige gebieden met veel bos. Ik winkelde in Brussel en bezocht het Europees Parlement. En onderweg genoot ik van de zon. Meedoen is belangrijker dan winnen.
8. Huis verkopen
Voor het eerst verkocht ik in mijn uppie een huis. Met veel winst. Toen ik dat eenmaal gedaan had, kon ik de hele wereld aan.
7. Bandje opheffen
In 2005 begon ik een bandje dat ik in 2006 weer de nek omdraaide. Deze week neem ik de nummers voor de laatste keer op. Het is mooi (geweest).
6. Job opzeggen
Ik vind alles leuk, totdat het over is. Zo gaat dat met relaties en zo ging dat met mijn werk. Mijn ontslagbrief werd een opluchting door alleen maar te bestaan.
5. Nieuw huis
Ik wenste ooit een huis met acht kamers. Nu heb ik er zeven, op een berg, met een tuin.
4. Schepen verbranden
Je schepen achter je verbranden is even au, maar het ruimt wel lekker op. En als het kwaad eenmaal is geschied en je had nog geen nieuwe schepen gebouwd, dan leid je automatisch een bandeloos bestaan. Heel bevrijdend. Het is fijn om alle goede doelen in Nederland te hebben opgezegd, maar nog geen Belgische te hebben, om maar iets te noemen.
3. Zelfstandige worden
Soms droom ik dat ik een financiëel en administratief natuurtalent ben. En als ik dan wakker word, hoef ik sinds kort nooit meer te reizen om naar mijn werk te gaan.
2. Naar België verhuizen
Ze zijn beschaafder en saaier dan wij, maar misschien gaat dat wel samen. En in al hun stijfheid zie ik meer oprechtheid en temperament, maar misschien ben ik nog naïef.
1. Samenwonen
Ik woonde al eerder een paar keer samen of bijna-samen, maar nimmer zat het zozeer als gegoten.

1 januari 2007 | 9 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties
 1. Semtex 1 januari 2007

  Dat van die winst had ik al begrepen. Het is je gegund. En beschaafder en saaier is de reden dat Werchter en Pukkelpop verkozen worden boven Pinkpop en Lowlands.

 2. urbain alpain 1 januari 2007

  Zo, volgens mij zit u gegoten en komt u, zelfs zonder bemoedigend schouderklopje, 2007 in uw eigen gracieuze stijl moeiteloos door, vrouwe Zezunja.

 3. esther 1 januari 2007

  Ik ben te moe om je log te lezen, maar wil je bij deze bedanken voor je compliment (nl. dat je me als concurrent beschouwt ;)) en wil je een heel liefdevol, succesvol en fantastisch 2007 wensen!
  En morgen lees ik je stukkie ;)

 4. Annelieslies 1 januari 2007

  Ik word een een beetje warm van de kleine nr 5, en van alle ‘kleinen en groten’ samen in het bijzonder… Fijn jaar toegewenst Zezunjazus!

  (en ben je al ooit eerst in de H&M gaan shoppen en dan in de Wibra? Dat gevoel krijg ik nu van de links naar je vroegere layout, no offence hoor, eerder een megacompliment!) ;-)

 5. Lilimoen 1 januari 2007

  Zezunja, het lijkt mij dat je je leven behoorlijk op de rails hebt. Het is fantastisch te lezen dat je met zovele dingen happy bent. Ongelooflijk moedig dat je al deze veranderingen over had, voor jezelf, voor Yuri,… voor… En ik begrijp overigens volkomen wat je in hem ziet (en ik kan me gelukkig permitteren dit te zeggen zonder dat ik virtuele veeg rond mijn oren krijg van u! :)

 6. pascal 2 januari 2007

  Frans leren. Daar ben ik nu ook mee begonnen. Wat een klus…

 7. Ted 2 januari 2007

  Z, een gouden tip voor 2007: neem de bus vanuit Leuven naar Bierbeek (duurt slechts 25 minuten) en van daaruit kan je zuid- en oostwaarts uren door een onbebouwd Vlaanderen wandelen (bv. richting Hoegaarden). En daar zouden nog wilde hamsters leven.

 8. Wenz 5 januari 2007

  Dit is wellicht het logje met de meeste links ooit. :) Een verdwaaltocht door het afgelopen jaar. Het logje lezen kan op deze manier zomaar een halve dag in beslag nemen. Gelukkig is 2007 nog pril, ik heb alle tijd. En al waren Belgen rotzakken, dat accentje maakt alles wat ze zeggen zo lieflijk en onschuldig. :)

 9. Auteur
  Zezunja 7 januari 2007

  @ Esther: Dank en geen dank! ;)

  @ Annelieslies: Nummer 5 was ook zo bedoeld.

  @ Lilimoen: Ja, wat een verovering hè, die Yuri!

  @ Pascal: Zet ‘m op. We kunnen het.

  @ Ted: Dat is fijn. Een goede tip. Ik ben trouwens wel eens in Bierbeek bij iemand op bezoek geweest, maar nog niet gaan wandelen in die omgeving.

  @ Wenz: Ik ben altijd blij als mensen doorklikken. Dank je wel en houwen zo!
  En ja, dat accent is mij zeer dierbaar.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?