Ontgoocheld

De wereld is een ontgoochelde rijker.
En die man een tientje.

NB Het nummer in de Schapenstraat dat hij noemde is zo ver de andere kant op, dat ik toen ik zojuist wilde gaan kijken niet ben doorgelopen.
NB Volgens Yuri staat zijn adres ook (zij het in heel kleine lettertjes) op zo’n identiteitskaart – had ik dát geweten.
NB Ik sluit niet eens uit dat ik zoiets nog eens doe, maar dan slimmer, of zo.
NB Ik voel me toch wel een beetje een sukkel.
NB Maar ook wel schattig.
NB Ik hoop dat dat pintje hem gesmaakt heeft – ik vraag me trouwens af waar je hier op Hemelvaartdag om tien uur ’s ochtends bier kunt krijgen.
NB U kunt in tegenstelling tot wat de kop van mijn vorige stukje belooft niet meer langskomen voor een tientje – de tientjes zijn op.

17 mei 2007 | 20 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 Reacties
 1. Laura 17 mei 2007

  Wat een heerlijk verhaaltje weer. Ik vraag mezelf af wat ik had gedaan…

 2. Lisa 17 mei 2007

  Jij bent echt te schattig, om een sukkel te zijn!
  De wereld is een mooiere plek met jou erin!
  Wel jammer…, geen filet americain deze week! ; )

 3. Joost Brummelkamp 17 mei 2007

  OK. Mijn Hoera voor Zezunja was absoluut gemeend, maar ik had stiekem wel een beetje op een andere afloop gehoopt. Nou ja, een tientje, op al dat geld dat je nog gaat verdienen met al die onwaarschijnlijke talenten van je…

 4. Jammer, Vrouwe Zezunja,
  Maar moesten alle vrouwen zijn zoals U, de wereld zou er een stuk beter uitzien.
  Een beschaamde Belg.

 5. Nova 17 mei 2007

  Maar als je (over heel erg lang natuurlijk) aan de hemelpoort staat, maakt het toch niet uit dat ZIJN bedoelingen niet goed waren?

 6. Paul 17 mei 2007

  Goed bezig hoor. Ik heb ooit iemand € 80,= geleend en voelde me best dom. Hij kwam uit Engeland en ik stond op het Centraal van Amsterdam. Weken later werd het op mijn rekening bijgeschreven (tot mijn opluchting). De wereld is niet altijd slecht! ;-) En dat aan die hemelpoort van NOVA, dat gaat helpen, daar ben ik zeker van!

 7. Irene 17 mei 2007

  Je moet er niet aan denken hoe je je gevoeld had als je dat tientje geweigerd had. Want dan zou je nooit geweten hebben hoe het afliep.

 8. Auteur
  Zezunja 17 mei 2007

  @ Irene: Ja! Dat vind ik nou een goeie. Dat doet me goed. Met mijn onfatsoenlijk nieuwsgierige aard klopt dat namelijk als een bus.

  @ de rest: Dank voor het strelen van mijn goedmoedige en goedgelovige ego. Ik ben niet zo van de hemelpoorten, maar ik wil graag een schatje gevonden worden.

 9. Lilimoen 17 mei 2007

  Nou, ik ben in elk geval opgelucht dat het pistool niet boven gehaald werd. Nu vraag ik me af of je misschien een van de merkwaardige Leuvense stadsfiguren tegen gekomen bent.

  Zo heb je de man die altijd door de straten rent en naast je komt lopen terwijl hij heel erg snel dingen meedeelt (soms blaft ie je ook af, maar dat is nu geminderd).
  Er is de man die zeer slecht gitaar speelt en geld bedelt.
  Misschien heb je de man met de dreadlock (ik laat de ‘s’ weg omdat het gewoon een grote koek geworden is) al gezien?
  Dan heb je nog de man met lang haar die altijd zat is en met een rood gezicht al waggelend over staat loopt.
  De man die preekt (of tegen iemand lijkt te spreken) met zijn lange zwarte jas en baard is ook best wel leuk om te observeren. Hij heeft meestal zijn fiets bij.

  Misschien vergeet ik er nog wel een aantal.
  Ze zijn voor mij zo vertrouwd in het straatbeeld, maar als je ze niet kent, is het wel effe verschieten.

 10. licht bewolkt 17 mei 2007

  De vrouwenzot nog? Enneuh… de man met elektrische auto?

 11. Lilimoen 17 mei 2007

  @ Licht Bewolkt: de vrouwenzot ken ik niet echt denk ik… wat doet die of hoe ziet hij eruit? De jongen met de elektrische auto wel. Die is super. Heerlijk als hij voor of achter je loopt.

 12. Auteur
  Zezunja 17 mei 2007

  @ lilimoen: Nee, de man zag er heel keurig uit en gedroeg zich normaal. Alleen die alcohollucht om 10 uur ’s ochtends was wat merkwaardig. Maar hee, ik zak ook wel eens door.

  De meeste types die jij noemt heb ik wel eens gespot. Vooral de man die preekt, Richard heet hij geloof ik, ken ik goed. Van toen Yuri nog elders woonde en Richard (Risjaar) altijd bij de Tiensepoort aan het kruispunt stond te oreren.
  Enne, ik schrik niet zo snel hoor. Ik durf het bijna niet te zeggen, want het klinkt blasé, maar ik zeg het toch: ik ben een geboren en getogen Amsterdammer, dus ik ben opgegroeid met freaks.

 13. Lilimoen 17 mei 2007

  Eigenlijk is die alcohollucht op 10u ’s ochtends toch niet zo raar. Mijn buurman is een tapper op de Oude Markt. Soms komt hij van zijn werk terug op 11u ’s morgens. Dat wil dus zeggen dat hij vrij laat de boel gesloten heeft. En dus lijkt het me logisch dat er om 10u ’s morgens best nog wat klanten in het café kunnen zitten.

  Lol betreft Risjaar. Wel, ik moet zeggen dat ik van de eerste man die ik noemde erg geschrokken was omdat hij verdorie keihard in mijn oor blafte en voortdurend rond me heen cirkelde. Enfin… jij bent wellicht meer gewoon, dat was ik even vergeten.

 14. Laurent 17 mei 2007

  Ik had het ook gedaan, denk ik. Hangt een beetje van de stemming van het moment af.

 15. urbain alpain 17 mei 2007

  ’t Is weer druk in leuven!

 16. Soes 18 mei 2007

  Eigenlijk zou je iets in onderpand moeten nemen. Die ID-kaart bijvoorbeeld. Als ze dat niet willen, dan weet je meteen dat de bedoelingen niet goed zijn.

 17. Kersje 18 mei 2007

  Het is in ieder geval een verhaal dat U nog lang zult heugen en dat heugen is dan wel weer leuk toch?
  Ik denk ook dat je een schatje bent… dat komt vooral door dat coupe de troepwoord ^_^ geen schatje om zonder handschoenen aan te pakken dan wel weer…
  In vergelijk met een hoop andere mensen hebben we het wel goed dus het was lief-dadig… Of hij die “benzine” nu voor zijn eigen buikjef of zijn autootje nodig had… Brandstof is brandstof…..
  Er schijnt ook ergens een “zwerver” rond te lopen met een mobiel pinapparaat omdat mensen niet zoveel contant geld meer op zak hebben …hahahaha… Ik houd wel van een beetje inventiviteit en die hersentjes werken dus best nog wel aardig…
  Ik groet U,
  niet zonder te zeggen dat het leuk is dat U deze “Zezunja-actie met ons wilde delen,
  Lady Guin

 18. endanik 18 mei 2007

  Prachtig verhaal!

 19. J 22 mei 2007

  ik ben trots op u!
  leuk dat ik je heb kunnen inspireren :)

 20. Sandrissimo 22 mei 2007

  Ik zou het waarschijnlijk ook gedaan hebben, ik vertrouw mensen een beetje te snel…
  Op een identiteitskaart staat inderdaad ook het adres, maar wel altijd de achterkant checken, want als iemand verhuist binnen dezelfde gemeente, zetten ze dat op een stickertjes dat achterop de kaart plakt.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?