NietLiefCollectief groeit door Zezunja -de grote ontlurker- sluit zich aan

Het is een beetje raar om een persbericht over mezelf online te zetten. Maar ik doe het toch.

NietLiefCollectief groeit door
Zezunja -de grote ontlurker- sluit zich aan

Waar Luna van Maanisch.com zich vorige week nog aansloot bij het NietLiefCollectief, daar zal deze week Zezunja als zesde vrouw het schrijverscollectief completeren. Zezunja is onder andere bekend van de grote ontlurk-actie, die zij startte op www.zezunja.nl. De ontlurkingsweek kreeg veel navolging in logland.
Vanaf deze week zal Zezunja meeschrijven met de dames van het NietLiefCollectief: Kaat, Webble, Polle, Luna en Bl-oxx.

Zezunja: ik heb altijd al graag willen schrijven voor het NietLiefCollectief en heb vorige week gewoon de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd.
Webble: het gekke was dat het we Zezunja in de opstartfase wilden uitnodigen om mee te werken maar we dachten dat ze het te druk had. We waren dan ook erg enthousiast over haar voorstel.

Op de vraag of er in de toekomst nog meer schrijvers bij het NietLiefCollectief komen, antwoordt Kaat ontkennend: nee. We zijn nu met z’n zessen en dat vinden we genoeg. We werken veel achter de schermen per e-mail en dat moet behapbaar blijven. Beslissingen nemen wordt moeilijker als je met veel mensen bent. En we hebben grote plannen voor de toekomst.
Bl-oxx: er staat een hoop op stapel. Rond oktober gaat er een grote happening plaatsvinden rondom het NietLiefCollectief. Hoe en wat blijft nog even geheim. Maar het wordt ludiek.
Polle: we kunnen wel alvast verklappen dat we binnenkort op een ander adres te lezen zijn. Meer informatie daarover volgt via de website.

Het collectief
Het NietLiefCollectief is een schrijverscollectief van inmiddels zes vrouwen; Polle, Kaat, Webble, Bl-oxx, Luna en Zezunja. Sinds februari 2007 schrijven ze op regelmatige basis over uiteenlopende onderwerpen. Eén schrijver werpt een opdracht of vraag op, de andere vijf volgen. Op deze manier ontstaan er cycli waarbij de schrijvers elkaar schrijfsgewijs uitdagen. De dames schrijven graag pittig en een soms een tikje gewaagd, ieder op karakteristieke wijze. Het collectief rekent op een trouw en groeiend bezoekersaantal en heeft als inspiratie gediend voor de opstart van meer jonge schrijverssamenwerkingen.

Het NietLiefCollectief is te vinden op www.nietlief.web-log.nl.

11 juni 2007 | 5 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties
 1. Olive 11 juni 2007

  Nou, Zezunja. Dan ga ik jou ook es lezen.
  Niet dat het NietLief-gedoetje voor mij zo zaligmakend is, maar je hebt een aangename website en ik ben nou eenmaal een sucker voor leuke lettertypes. Sad. But true.

 2. Bl-oxx 11 juni 2007

  @ Lady Susy: Zezunja heeft ook eeenige babyspulletjes in haar winkel. Kopenkopenkopen!

 3. Olive 11 juni 2007

  oohnee, Bl-oxx! Zeg dat nou niet! Toch trekt het aan me he. Ook al met die Ploesiepoesie.
  Oh god, ik heb “ze winkel” al gespot.
  Daar ga ik…………

 4. Erwin Troost 12 juni 2007

  Het valt mij op dat al die collectieven toch minder reacties trekken en dat is niet zo vreemd. In de muziekwereld heb je hier ook last van. Zet twee goed artiesten in een duo-formatie en het scoort toch ietwat minder of laat ze een band formeren, zoals The Traveling Willburys en men krijgt een supergroep van vijf échte toppers. En toch lukt het ze niet wat hen solo wel lukt. Ik eis een onderzoek door Maurice de Hond.

 5. Auteur
  Zezunja 12 juni 2007

  @ Erwin Troost: Ja, ik ga zelf ook minder snel collectieven lezen dan individuen. Maar meedoen is wel gezellig.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?