Nachtelijke escapades niet zonder gevaar

En dus tik ik dit met één hand, omdat de ander in een mitella zit.

Deze nacht bestond uit een metadroom waarin ik wakker werd – in de droom, dus niet echt – en achter een indringer met een rode capuchon aanging. Op het moment dat ik hem te pakken had door bovenop hem te duiken, werd ik wakker van ondragelijke pijn – nu wel echt.
Gilde ik eerst omdat Yuri de capuchon gewoon liet lopen, nu kermde ik van de pijn.

Drie röntgenfoto’s later bleek ik gelukkig niks gebroken te hebben. Wel moet ik door de verrekte pezen in mijn schouder (verrokken zeggen ze hier) rekening houden met dagenlang pijnstillers en een mitella. En verder heb ik wat bulten en schrammen.

Ooit schreef ik iets over mijn wilde nachten. Dat moet u even lezen, zodat u begrijpt hoe gevaarlijk ik eigenlijk ben.

4 mei 2007 | 24 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 Reacties
 1. Rose 4 mei 2007

  Je bent écht gevaarlijk. Niet alleen voor mannen in capuchons, maar ook voor jezelf. Het voordeel van een mitella is dat je ongegeneerd jezelf kunt laten bedienen ;-) Nu maar hopen dat je even geen aanval krijg, ’s nachts, want dat schoppen en slaan lijkt me nu even niet zo prettig. Wel pijnlijk. Beterschap.

 2. KatYo 4 mei 2007

  Ik schijn een hele rustige slaper te zijn, word alleen agressief als een mug me wakker houdt (en daar ben ik me dan juist heel bewust van).. Beterschap ermee!

 3. Name Marina 4 mei 2007

  oei! Dat je nog naar bed durft.
  Het ergste wat ik ’s nachts ooit heb gedaan is rechtop zitten en ‘m’n geld!’ schreeuwen. Maar daarvan raakte niemand gewond.
  Beterschap.

 4. Soes 4 mei 2007

  Toen ik even op zezunja.punt.nl belandde kreeg ik even een beetje heimwee…. het zag er toch wel heel vertrouwd uit.
  Ik weet het, ik ben een melancholische tuthola.

 5. Rosalie 4 mei 2007

  Ik ken wel iemand die slaapwandelt, dat vond ik al doodeng toen ik een keer met haar op vakantie was… laat staan dat je in de achtervolging gaat en je echt pijn doet. Sterkte ermee!

 6. Het Schoonste zusje 4 mei 2007

  (nadat ik even heb opgezocht wat een mitella precies is:) Veel beterschap! En laat je dan maar lekker bedienen!

 7. *janneke* 4 mei 2007

  Jee, heftig zeg…beterschap!
  Een collega van me, die arts is, zei dat mensen die echt last hadden van hun ‘night terror’ or incubus soms een lage dosering antidepressiva voorgeschreven kregen…Maarja, da’s natuurlijk ook niet echt lekker spul…

 8. Lisa 4 mei 2007

  Ik ga ook even wat opzoeken, ‘metadroom’…..huh!?
  Pass even het woordenboek, schoonste zusje!

 9. Lisa 4 mei 2007

  U hebt gezocht op metadroom:

  Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bijvoorbeeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opnamecriteria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is. Kijk ook eens bij de zoekinstructies.

  ……zucht….verlos mij!
  …Iemand?

 10. *janneke* 4 mei 2007

  Een metadroom lijkt mij een droom in een droom; dat je dus wakker wordt in je droom, maar niet beseft dat je nog wel slaapt. Best geinig om mee te maken :) (…nou ja, in Zezunja’s geval wat minder…)

 11. *janneke* 4 mei 2007

  Oh ja, het heet ook wel een lucide droom, nou weet ik het weer

 12. Auteur
  Zezunja 4 mei 2007

  yes, een droom in een droom, dat bedoelde ik

  vanmiddag werd ik in een droom zelfs twee keer wakker
  eerst werd ik in de droom wakker en zei ik in mijn droom tegen iedereen dat ik zo moe was waarna ik dus voor de tweede keer wakker werd terwijl ik nog immer sliep
  toen ik daarna echt wakker werd, wist ik niet meer wat droom was geweest en wat niet
  je wordt er gek van, ik zweer het je
  het is inderdaad lucide dromen, alleen is een lucide droom niet per definitie een droom in een droom, het is een droom die niet van het eggie te onderscheiden is – the story of my life

  @ janneke: ja, anti-depressiva lijkt me het laatste redmiddel, maar wie weet is het onontkoombaar, dit is immers ook best gevaarlijk
  en sinds kort weet ik dus inderdaad dat sleep terror disorder of night terror waar ik doorgaans aan lijd voor volwassenen meestal incubus wordt genoemd
  hoewel dit meer een ordinaire nachtmerrie was, met een korte, gevaarlijke slaapwandeling

 13. Auteur
  Zezunja 4 mei 2007

  met een hand getikt, duurde ’n kwartier ;)

 14. Deh Haagh 4 mei 2007

  Van woeste vrouwen kunnen de meeste mannen alleen maar dromen, Prijs uw Yuri gelukkig ;-) Maar euh… volgende keer dan wel de veiligheidsgordel om in bed?

 15. Centrum 4 mei 2007

  Ik heb nu hier en daar iets over nachtangst (night terror) gelezen. Het verbaast mij, dat iemand zo ongelofelijk diep kan slapen en niet wakker wordt van de eigen handelingen en geluidsproductie. Het fenomeen slapen en stoornissen daarin kent nog vele raadsels. Hoe dan ook: sterkte met de pijn en het ongemak.

 16. roosje 4 mei 2007

  het maakt je een beetje zielig maar wel razend interessant…

 17. Juna 4 mei 2007

  Ik werd ooit ‘meta-wakker’ (dus niet) van een inbreker voor mijn slaapkamer raam op mijn balkon. Voor de duidelijkheid – hij/zij stond er echt, ik was niet echt wakker. Naast mij lag mijn lief, verstijft van angst. Ik schijn rechtop te zijn gaan zitten en met mijn ‘hey, ga ‘ns weg joh!’, nam hij/zij de benen. Ik wil dus maar zeggen… er zijn ook voordelen

 18. Vrouwe Zezunja,
  Misschien zijn grapjes hier niet op hun plaats, want het is blijkbaar echt niet om te lachen. Dat ik flink tekeer zou gaan, ’s nachts, daar zou ik nog kunnen mee leven, maar dat het zo erg zou zijn dat ik mezelf kwets, dát is andere koek.
  Verder weet ik even niet wat gezegd.
  Misschien dit: “Heer Yuri, zorg goed voor haar.”

 19. Frank 5 mei 2007

  misschien moet je je piyama inruilen voor een dwangbuis en je je door Yuri laten vast ketenen – neen, niet in het kader van SM, maar uit voorzorg.

 20. Nele 5 mei 2007

  Hopelijk heb je nu wel goed geslapen. Ik duim voor een goede rust op donderdagnacht zodat je de cursus in je geheel eigen en levendige stijl kan geven!

 21. karin 5 mei 2007

  Ik schijn niet te snurken of gevaarlijk te doen maar ik woel wel.

 22. esther 5 mei 2007

  Sterkte met de (het?) kwetsuur!

 23. Polle 7 mei 2007

  Au. Gaat het inmiddels al iets beter?

 24. Auteur
  Zezunja 7 mei 2007

  Uhm, nee, het valt me eigenlijk vies tegen.
  De hele dag het gevoel alsof ik mijn telefoonbotje steeds stoot. Beurse arm en pijnstillers helpen niet. Mitella ook maar af gedaan omdat-ie knelt. Grom.
  Wel aan het werk trouwens.
  Als eenarmige bandiet.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?