Eerlijk zullen we alles delen

Ik lees wel eens iets moois. Iets treffends. Iets ontroerends. Iets eervols. Iets memorabels. En welopgevoed als ik ben: eerlijk zullen we alles delen.

Dus daar gaan we.

Soes plaatste vandaag een tekst van Willem Wilmink die mij, hopla, minstens 25 jaar terug in de tijd wierp. Nickelodeon en Villa Achterwerk bestonden nog niet, cd’s waren nog gewoon langspeelplaten en mijn helden waren Dikkertje Dap en JJ de Bom Voorheen De Kindervriend. Dus zat ik elke zondagochtend luid mee te jengelen met de koptelefoon op mijn hoofd, tot groot verdriet van mijn ouders die graag wilden uitslapen. Op één van de platen die ik vaak draaide, stond het liedje Grammatica, waarvan de tekst nu op Soes’ website staat.
Minstens 25 jaar geleden; mijn god, wat een sentimental journey
Klik door naar het stukje bij Soes.

Quote Sargasso: “Maar een nadere bestudering van al deze kamervragen laat zien dat 73% van de kamervragen gesteld zijn naar aanleiding van een publicatie in de traditionele media. Het gebruiken van de media is natuurlijk geen ramp. Maar als de ruime meerderheid van de kamervragen daardoor bepaald wordt, is het slimmer om journalisten wat extra te betalen om in de Tweede Kamer te zitten.”
Need I say more?
Klik door naar het hele artikel bij Sargasso.

De website Geekologie volg ik met grote graagte. Niet alleen de maffe gadgets die m’neer Geekologie op zijn site plaatst, vind ik vaak ultrasupermegacool (op de een of andere manier weet ik zeker dat m’neer Geekologie een m’neer is). Ook de tekstjes die hij erbij schrijft, zetten mij vaak aan tot hardop brullen dan wel piesen in string. Een voorbeeld van zo’n tekstje vind je hier. Maar vandaag moest ik hier erg hard om lachen. Vooral dat I’m pretty sure they’re breaking one or two laws of physics.
Klik en bekijk de hele site van m’neer Geekologie.

Ik schreef al eens Martin Bril for president. En aangezien nog steeds voor een republiek ben, blijft dat punt overeind. Maar het zou wel heel verschrikkelijk zijn als Martin geen stukjes meer zou schrijven wegens verplichtingen elders. Zo las ik van de week het stukje Huishoudelijke Zaken en ik genoot tot in mijn tenen. Die zinnetjes. Dat ritme (‘Hadden we jarenlang’ – zucht, zo mooi geplaatst). De herkenning. Ook wij hebben een vuilnisbak die stinkt doordat-ie gauw te vol zit en waar je de zak nooit uitkrijgt omdat-ie (ik herhaal) vaak te vol zit. Maar we hebben dat eveneens met een kapstok die niet functioneert, nooit zal functioneren en die we toch niet wegdoen. Kijk, dát zijn pas stukjes. Daar kan ik nog wat van leren.
Klik en lees het stukje Huishoudelijke Zaken of bekijk de hele site.

Karin is altijd vaag. Ze schrijft met ‘ze’ in plaats van ‘ik’, waardoor je nooit weet of de stukjes die ze schrijft over haarzelf gaan. Reageren wordt dan lastig, ik heb me al eens vergist door ‘sterkte’ te schrijven in haar reactiedinges, zonder dat ik zeker wist dat het over haar ging. Stukjes met ‘ze’ scheppen afstand. Stukjes met ‘ze’ vergen een omweg. Ik ben meer van bam. Van midden in het gezicht. Van direct, hup, zonder omweg. Ik zit mensen graag op de huid, dus doorgaans hou ik niet van stukjes met ‘ze’. Maar ik hou wel van Karin. En van haar stukjes. En van het feit dat ook zij leuke Vlaamse mannen eindeloos ver laat rijden.
Klik door en lees het stukje waaruit dat blijkt. Of lees alles van Karin.

Een van mijn laatste ontdekkingen is Als Ik Er Ben Dan Bel Ik. Een paar maanden geleden klikte ik argeloos door, ik meen vanaf het weblog van deze m’neer, en yes! Eindelijk weer een voor mij onbekend weblog waar pareltjes te vinden zijn. Bij dit stukje kreeg ik kippenvel. En bij dit stukje ook. En bij dit. En toen ik zag dat de-m’neer-die-
als-ie-er-is-zal-bellen mij linkte was ik danig in mijn nopjes. Ik ben fan.
Klik door en volg dit weblog.

Tot slot: ik ben het hartgrondig eens over De Wouter Tapes met Pluk De Nacht, een weblog dat ik ook graag lees. Ik ben heel benieuwd hoe het met Gin van The Vault gaat, die ik ook op de voet volg. Ik vind het heel tof dat de dames ‘Nie en ‘Lie een Aanmoedigingsbloggie hebben gehad en ik zou zielsgraag willen dat Aagje in het verre New York wat meer van zich zou laten horen, al was het maar omdat ik dan vaker naar haar kan linken.
Update: Wat ik nog vergeten was te zeggen: het is fijn om elke dag iets over boeken te lezen. Kom daar maar eens om.

Zo. Durf nu nog maar eens te zeggen dat linkdumps gemakzuchtig zijn.

27 maart 2007 | 7 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties
 1. Lilimoen 28 maart 2007

  Ik kan niet slapen, dus klik ik maar even tot ik er bij neer val. Om eerlijk te zijn… leuk! Vooral Geekologie is nieuw voor mij.

 2. Auteur
  Zezunja 28 maart 2007

  Klikken is leuk.
  Fijn dat je het fijn vindt.
  Wel lekker slapen hè, later.

 3. aiebdbi 28 maart 2007

  Mijn dag begint goed. Dank!

 4. Vrouwe Zezunja,
  Ja, die Soes, dat is een schatje. Die heeft heel mijn blogje herbehangen.
  Ik groet haar maar eens vanop deze blog.
  Ik groet uiteraard ook u, Vrouwe Zezunja.

 5. karin 28 maart 2007

  Zie mijn nieuwe logje. Over ‘ik.’

  En je bent lief! :-)

 6. Soes 28 maart 2007

  Wat is blogland toch een leuk land… ik groet u ook hartelijk Drs. :-)

 7. Juna 28 maart 2007

  Wat een fijne linkjes. Dank je wel.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?