Een arbeidsextensief lijstje met veel hoera’s en yay’s

Dames en heren, wegens werk aan de winkel, geen hoogstaande stukjes (ik bedoel, dat is een uitzondering op de regel, anders staan hier namelijk áltijd hoogstaande stukjes) maar een arbeidsextensief lijstje.

* Ik heb 84 punten uit 100 gehaald voor mijn examen Frans. Hoera, ik kan het nog. Examens maken, is net als fietsen, je verleert het niet.

* Ik stop er maar gelijk mee. Niet omdat ik zo waanzinnig goed Frans spreek, maar tijd = geld en examens kosten tijd. Net als fietsen trouwens.

* Ik heb mijn lerares Frans aan het huilen gebracht door haar per brief aan haar werkgever enorm te prijzen. Yay!

* Na drie keer met ‘ik’ beginnen, is het wel weer mooi geweest met dat ge-ik.

* Deze week stuitte iemand van Psychologie Magazine op mijn oude weblog en maakte daaruit op dat ik goed overweg kan met mijn exen. Ze wilde me graag interviewen en foto’s maken van mij met mijn jachttrofeeën. Jammer, maar helaas, de enige die over mijn privéleven mag schrijven ben ik zelf. Maar dat vond ze niet zo’n goed plan.

* In mijn mailbox vond ik ook een briefje van iemand die vermoedelijk eveneens via mijn oude weblog bij mij kwam met de vraag of ik nog vingerfluiters ken die mee willen doen aan het tv-programma Supertalent in Vlaanderen. Door een stukje dat ik ooit schreef over vingerfluiten ben ik een expert geworden. Van het FOK-forum tot Vlaamse tv-programma’s: ze komen allemaal bij Zezunja om te leren vingerfluiten. Yay! Dat is trouwens een van de redenen dat mijn oude weblog nog steeds bijna evenveel (of soms meer) bezoekers haalt dan mijn huidige. (Dat is iets minder yay!) Hoe dan ook, wilt u beroemd vingerfluiter worden? Ik heb de gegevens van de redactie.

* Een envelop uit Nederland met een priorityzegel doet er twee dagen over om hier te komen. Zonder priority is dat twee tot drie weken! Bear with me!

* Vanaf juli 2007 heb ik voor vijf jaar een verblijfsvergunning. Hoera!

* Vlaanderen is een andere wereld. Als journalist, that is. Men is een stuk minder graag bereikbaar en een stuk argwanender. Daarover later meer.

* Mijn lief zei van de week over een tekstje: ‘Weet je wat het erg Nederlands maakt? Dat nouw.’ Als mijn lief het woordje ‘nou’ uitspreekt klinkt het gelijk heel SBS. Dat heb ik dus maar geschrapt, indachtig dat mijn stukje in de mind of the beholder erg SBS zou worden.

* Een stukje stuff halen in Maastricht kan leiden tot in je nakie staan tegenover een agente. Zonder stuff. Bummer! Daarover ook vast later meer.

* Stoppen met roken is voor bikkels. Ik ben een mietje. Volgende week stop ik weer.

* Als u een cursus Beeldend Schrijven of Interviewen bij mij wilt volgen: hou deze site dan in de gaten. Ik heb namelijk reclamezendtijd bij mijzelf gekocht.

* Als u een andere cursus bij mij wilt volgen, dan kan dat ook, maar het is nog niet duidelijk waar en wanneer u dat kunt doen. En dat is wel essentieel voor een goeie reclame.

* Verder in mijn mailbox: iemand die mij als gastcolumnist wilde. Gratis! Ja, hee, hallo, it’s a job! Ik schreef terug: ‘Mijn bankrekening en ik hebben afgesproken dat alleen financiële beloningen reden mogen zijn om in de pen te klimmen.’ Dus dat u het even weet.

* Mijn moeder zei midden in een telefoongesprek met veel gekeuvel: ‘Jij wist nog niet van papa’s kanker hè?’.

* Ik nam het mijn moeder uiteindelijk niet kwalijk, omdat het echt niet zo erg bleek.

* Maar ik schrok wel.

* Verder is het vandaag weekend. Dat kan mijn redding zijn.

23 februari 2007 | 17 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 Reacties
 1. ceebee 23 februari 2007

  he jakkes, hoezo zegt je moeder nou zoiets!

 2. Drs. Johan Arendt Happolati 23 februari 2007

  Vrouwe Zezunja,
  Ik wil wel leren schrijven. Hoeveel moet dat kosten, zo’n cursus?

 3. Auteur
  Zezunja 23 februari 2007

  @ Ceebee: Ja, dat was mijn eerste reactie ook. Ik denk dat het bij haar écht een plaats heeft tussen alle andere huis- tuin- en keukendingen. En dat ze zich in al haar gebabbel niet realiseerde dat het bij mij die plaats nog moet krijgen. Het was onnadenkendheid, laten we het daarop houden.
  Hier vind je trouwens meer info over deze niet-ernstige vorm van kanker.

  @ hr ’ti: De prijs varieert enorm. Bij Wisper is het ’t goedkoopst, voorlopig. Je kunt al op hun site kijken, maar ik zal binnenkort zelf ook een linkje plaatsen.
  U kunt trouwens al heel behoorlijk schrijven hr ’ti, ik zou uw ambities wat specifieker maken als ik u was.

 4. Ráchie 23 februari 2007

  Sterkte met je vader…

 5. Auteur
  Zezunja 23 februari 2007

  Dank je Ráchie. Maar ik hoop dat het inderdaad niet nodig blijkt sterk te zijn.

 6. Soes 23 februari 2007

  Ja zie je wel… daarom zit ik nooit met mijn kop in de zon. Je wordt er niet alleen een krent van (ik ben liever een druif), maar ook dit soort gevaren liggen op de loer.

  Nooit gedacht dat ik van mezelf zou zeggen dat ik een druif wil zijn, maar goed.

  P.s. Heb je echt in je nakie voor een agente gestaan? Ai…
  Heet dat dan ineens internationale smokkel?

 7. Auteur
  Zezunja 23 februari 2007

  @ Soes: Gek genoeg zit het plekje bij mijn vader in zijn oksel. Ik vrees dat de oorzaak dus die vermeende erfelijkheid is. Mijn opa had namelijk hetzelfde. I’m prepared.

  P.S. Ja, is echt gebeurd. En je krijgt niet eens een boete, dus onder smokkel zal het wel niet vallen. Maar ze pakken het wel af. Da’s een beetje jammer. En zonde van het geld.

 8. Drs. Johan Arendt Happolati 23 februari 2007

  Vrouwe Zezunja,
  Ik zou een roman willen schrijven; die roman die alle andere vorige en toekomstige romans zoude overbodig maken, u kent dat wel.
  Ik heb mij al een kroontjespen en een stapeltje glanzend papier aangeschaft.
  Ik heb nog geen idee waar het over zal gaan, maar ik moet straks naar het toilet en daar zal me wel iets te binnen schieten… denk ik…
  Nu nog leren schrijven.
  (We beleven spannende tijden)
  De Drs.

 9. Soes 23 februari 2007

  Tuurlijk pakken ze het af. Wie wil er nu niet echte Maastrichtse stuff proberen.

  @Drs. Als er op het toilet iets naar binnen schiet, dan is dat niet goed hoor.

 10. -lies 23 februari 2007

  SBS Zezunja?
  Wat is dat?

 11. Auteur
  Zezunja 23 februari 2007

  SBS is een soort VTM of VT4, maar dan nog dommer. SBS6 heet de zender in Nederland eigenlijk.

 12. Het Schoonste zusje 24 februari 2007

  Een veel minder arbeidsintensief lijstje:

  *liever geen sterkte gewenst met je vader want inderdaad, ook hopelijk niet nodig.
  *Jippie jippie jippie! Vanaf juli mág je hier dus echt zijn, kan ik eindelijk aan iedereen vertellen dat ik een Amsterdamse schoonzus heb!
  *Geef je ook cursussen ‘eindwerken schrijven’? Zo niet, wil je er dan niet gewoon eentje schrijven?
  *En last but not least: doe je ook uitnodigingen voor geweldig leuke trouwpartijtjes? Ik heb namelijk nog nooit zolang moeten nadenken over zo’n korte tekstjes/zinnetjes…

  En Goeiemorgen! Het wordt vast een heerlijke dag vandaag!

 13. Kaat 24 februari 2007

  Hopelijk komt alles goed met je paps en kan ik uitkijken naar het stukje over Zez in haar nakie!

 14. esther 25 februari 2007

  Sterkte met je vader! En alle andere drukke dingen. Gaan voor dat debuut zou ik zeggen, en je gemakzuchtige logjes kom ik dan heel gemakzuchtig gewoon af en toe effe lezen, zoals ik altijd doe ;)

 15. Noynourfe 26 februari 2007

  Kan jij echt met AL je exen goed opschieten? Ik bedoel niet dat je er veel gehad hebt of zo, maar zelf kan ik met een paar goed opschieten. En op een paar kan ik wel goed schieten. Zoiets.

 16. Auteur
  Zezunja 26 februari 2007

  Ja, ik geloof van wel. En ik heb er wel veel gehad, dus dat mag je best bedoelen. ;)
  Ik heb echt geen enkele ex met wie ik niet een avond een biertje zou willen of kunnen drinken. En volgens mij is dat wederzijds.
  Volgens mij heb jij meer moeilijkdoeners gehad dan ik. Mijn exen waren doorgaans best gedwee. Dat scheelt.

 17. urbain alpain 5 maart 2007

  Zijn er eventueel ook lichamelijke cursussen voorzien, vrouwe Z? Ik zou met ingang van 1 april overtuigend moeten kunnen hijgen want ik ga aan de slag bij de hijgtelefoon (weliswaar in bijberoep, maar toch!). Ik dacht, uw kennis betreffende de fluit indachtig, dat u misschien ook bepaalde hijgtechnieken zoudt beheersen. Is’t niet, ’t is leute!

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?