‘De Nederlander wil tegenwoordig een Belg zijn’

Thomas Blondeau roept alle werkloze Belgen op naar Amsterdam te komen. Er is vraag naar Belgen, Amsterdammers vinden Belgen leuk. Ik heb graag dat de Belgen hier blijven, anders was mijn verhuizing wel erg inefficiënt. Maar voor het overige heeft Blondeau een prachtstuk geschreven over hoe een welgeplaatst amaai een mens kan voortstuwen in de vaart der volkeren. Zeer de moeite van het lezen waard op De Brakke Hond Blogt: U bent hip! – Thomas Blondeau.

4 oktober 2007 | 7 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties
 1. Octavie 4 oktober 2007

  Die Thomas is anders maar een lagger/logger behind, want ik wil al tijden een Vlaming voor mijn verjaardag.

 2. Annelies 4 oktober 2007

  Die Thomas Blondeau schrijft wel zalig!

 3. Jeroenjosmaarten 4 oktober 2007

  Lang leven de vlaamse friet, de vlaamse frietkruiden en de vlaamse schijf. En lang leven mijn botergeil accent (iets waar mijn Nederlandse vriendin al op had gewezen).
  Dat van die Humo begrijp ik wel…waarom kent Nederland geen ‘hip’ blad als Humo dat wordt gekocht door jong en oud, al dertig jaar progressief is en toch niet fanatiek en vooral(!) perfect leesbaar op het toilet. Waarom is er geen Nederlandse Humo…

 4. stien 5 oktober 2007

  vanmiddag ging ik (belg) een kroeg (amsterdam) binnen en mijn zoontje wou aan de ’toog’ zitten. de dame achter de bar zei: ” gezellig! belgen! jaahaa, ik ken dat woord ’toog’ wel. van jean-marie pfaff. leuke familie, net zoals bij ons thuis.” dus ja, belgie is wel vet cool.

 5. hanfert 5 oktober 2007

  dit alles hierboven rustig in ogenschouw genomen hebbende vraag ik je: hee joh, is dit alles niet gewoon te herleiden tot wat lullige cognitieve dissonantie? is het niet wat kort door t bochie naar redeneringen te zoeken die als schijnbaar logische conclusie hebben dat het zo gek nog niet is in Belgie?
  nou denk er is over na en laten we t er nog is over hebben
  tabee

 6. Auteur
  Zezunja 5 oktober 2007

  @ Octavie: wanneer ben je jarig?

  @ Annelies: ja!

  @ Jeroenjosmaarten: ja, dat is een goede vraag. Maar jullie tijdschriftenmarkt valt sowieso niet te vergelijken met die van ons. Jullie hebben weinig ‘eigen’ media, maar in dat handjevol zitten wel een paar parels.
  De combinatie tv-gegevens en tijdschrift wordt sinds een jaar of tien vervuld door Vara TV-magazine, maar die hebben niet meer dan een medium over tv willen zijn. Dus ook dat blad zal nooit in de buurt komen.

  @ stien: ja, dat jij daar nu woont. Dan ben je het dianegatief van mij. Ik zou je graag eens voorlichten over Amsterdam, kom je nog eens deze kant op?

  @ hanfert: hee, nog iemand die tabee zegt.

 7. Xaro 5 oktober 2007

  Blij dat ik hip ben, ik trek over een maand enkele dagen naar Amsterdam en heb mijn dialectwoordenboek al op zak!
  Wat wij hier in België dan weer helemaal niet hebben, zijn van die programma’s als Camping Pernis en Rayman is laat. Dat vind ik nu es een hippe kant van Nederland. Schol!

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?