De kleutermonologen – Bijna een grote meid

In navolging van de Vaginamonologen en de Gesluierde Monologen en god weet welke monologen je verder nog allemaal hebt, presenteer ik u, tadatataa: De kleutermonologen. Zezunja’s Zotisch Weblog werd in november ongemerkt vier jaar oud en daarom is een kinderfeestje op z’n plaats. Neem je zwemspullen mee.

De kleutermonologen duren van 17 december tot 31 december. Gedurende twee weken blik ik terug op vier jaar webloggen. Ik zal proberen geen blad voor de mond te nemen, maar ik weet ook: webloggen over webloggen is gevaarlijk. Edoch, ik kom net uit mijn peuterpuberteit en living on the edge is my middle name.

Mocht u nog vragen hebben of verzoeknummers: dat kan nu. Bij hoge uitzondering doe ik voor de gein een keertje aan democratie hiero, dus kom maar op met die inspraak. Vragen? (bijv. Hoe kom jij zo ijdel?) Of verzoekjes? (bijv. deel drie van Naïef en boeklezend) Wilt u weten hoe sommige stukjes zijn afgelopen?(bijv. Hoe is het nu met de moeder van Paul/De Aanlooppoes/Dwarzand?) Of wilt u een klacht indienen (bijv. ik word scheel van dat blauw op dat wit en je hebt geen mailalerts). Gooi alle opmerkingen maar in de reactiedinges.

17 december 2007 | 12 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties
 1. gewebkijk 17 december 2007

  en van dat ik nog maar lang getuige mag zijn… :)

 2. Octavie 17 december 2007

  Hah! Ik ben dol op themaweken. Ik ga nog even nadenken over het verzoeknummer. Misschien iets over je werk? Wat je allemaal doet en schrijft voor Het Eiland Neus.

 3. Kaat 17 december 2007

  Ik wil even zeggen dat ik dat logje over toen je naar Belgie ging verhuizen en ging samenwonen zo mooi vond. Maar eigenlijk wist je dat al, want ik had het je al verteld. Maar bij deze dus nog een keer.
  En gefeliciteerd natuurlijk. kuskus

 4. Paul 17 december 2007

  Ik zou graag nog eens een Little White T-shirt outtake horen.

 5. pr'muts 17 december 2007

  verzoek: de tradionele jaar-uit-top-tienen!

 6. Lilimoen 17 december 2007

  Doe mij nog maar een keertje wat poezenlogs of het stukje van de masturberende buurman. Of waarom niet een keertje Maanzand loggen, dat stukje over jouw nachtelijke avonturen en verkeersbord waar ik erg mee heb gelachen?

 7. esther 17 december 2007

  Gefeliciteerd! Ik zou graag eens horen hoe jij je als import-Vlaming staande houdt in je nieuwe thuisland, en hoe je omgaat met heimwee, het gemis van vrienden en familie enz. Ga je nog vaak naar A’dam, of wordt het steeds minder? Blijf je voorgoed in Belgie wonen, of weet je dat nog niet? dat soort dingen.
  Dank alvast :)

 8. d'n Toxin 17 december 2007

  Ik wil geheimen horen! Niet van die Hele Erge, maar kleine, charmante geheimpjes die je nu best hier kunt verklappen. Dingen die je gedaan hebt, maar waar je je nu eigenlijk voor schaamt. Of je heimelijke genoegens bijvoorbeeld. Het begin van het nieuwe jaar mag best sensationeel worden ingeluid.

  Voorbeelden van heimelijke genoegens:

  * Naakt, met je benen in je nek het pluis uit je navel pulken terwijl je luistert naar een trance-versie van de Lambada.

  * De staart van de aanlooppoes in de pindakaaspot dopen, om vervolgens met sardonisch genoegen toe te kijken hoe het arme beest zichzelf schoon probeert te krijgen, op weinig succesvolle wijze.

  * Softfocusfoto’s van Dodi Apeldoorn verzamelen.

  En verder vooral heel veel top 10’en. Ik ben benieuwd.

 9. Auteur
  Zezunja 18 december 2007

  @ Octavie: Is goed, hoewel ik daarin een beetje voorzichtig moet zijn vanwege… uh, vanwege wat ook alweer… ah ja… vanwege mijn werk. ;)

  @ Kaat: Je kan het niet vaak genoeg zeggen. Dank je wel.

  @ Paul: Jij bent zó profi, what the fuck is een outtake?

  @ pr’muts: Ik geloof dat je niet de enige bent, dus ik zal eraan moeten geloven. Met liefde overigens: ik ben dol op toptienen!

  @ Lilimoen: Ik zal zeker poezenlogs maken, maar we zijn aan het brainstormen voor een speciale site voor fotogenieke poezen, dus misschien wacht ik ermee tot we dat op poten hebben. En dat verkeersbord kan ik niet helemaal plaatsen.

  @ Esther: Een fijne opdracht merci!

  @ d’n Toxin: Haha, dat zijn geheimen! En de essentie van een geheim, nou ja, uh, dat is dus, dat je, uh, het niét vertelt! Ik zal eens kijken of ik nog geheimen heb waar ik me niet drie maal in de rondte voor schaam.

  Dank jullie allemaal voor je reactie en bedenk: er kan nog meer bij (op de melodie van ‘we zijn er bijna’).

 10. Nina 18 december 2007

  Oh leuk, vragen/verzoekjes aan een ervaren weblogger! Ik heb er wel een paar:

  -Hoe ervaar je het wanneer je een nieuw iemand leert kennen, in de fase van ‘elkaar leren kennen’ bent en er dan achter komt dat diegene al van alles van je weet (‘ik lees al jaren je weblog’), terwijl jij de ander nauwelijks kent? Vind je dat prettig of juist ongemakkelijk?

  -Waar ligt voor jou de grens tussen ‘weblogdingen’ en ‘privedingen’, of is die er niet?

  -In hoeverre houd je bij het schrijven rekening met de gedachten, gevoelens en reacties van anderen? Is je weblog voor jou een soort vrijplaats of ben je je sterk bewust van het feit dat ouders/geliefden/werkgevers meelezen?

  Nou ja, dat soort dingen!

 11. Auteur
  Zezunja 18 december 2007

  Jawel, dat zijn goede vragen die helemaal in de kleutermonologen passen. Wordt aan gewerkt, madam.

 12. Paul 19 december 2007

  Een outtake is een nummer dat niet op de cd, of in dit geval op je site is beland.
  Mijn nederige excuses voor het jargongebruik trouwens.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?