De kleutermonologen – 10 redenen waarom de kleutermonologen niet elke dag verschijnen

10. Omdat ik een veel te optimistisch mensch ben. Ik dacht dat ik er in deze helse tijden wel elke dag één of meer stukjes uit zou persen. Ik zeg: alaaf en no way dus.

9. Omdat ik deez’ week naar Warhol in het Stedelijk ga.

8. Omdat ik uren en uren in de trein zal zitten: Hasselt en A’dam, here I come. (come en Amsterdam rijmen, als je het cheezy uitspreekt – kom ik nu pas achter)

7. Omdat mijn geliefde vrienden een weekendje komen logeren.

6. Omdat ik voor Oud en Nieuw een eightiesquiz aan het maken ben, samen met de Yuri. En ik me dus helemaal onderdompel in Willem Ruis, Five Star en de Iran Contra-affaire.

5. Omdat ik mijn dwarsfluit zojuist heb herontdekt en dat is veel kerstiger dan een weblog.

4. Omdat ik hilarische multiple choicevragen moest bedenken voor wederom een quiz: de traditionele kerstavondquiz op 24 december bij mijn schoonouders.

3. Omdat mijn huis nog schoon moet voordat mijn geliefde vrienden en de eightiesquizers mijn huis weer vies komen maken. Hoe kan ik ooit een huis met zeven kamers gewild hebben? Heer, tell me!

2. Omdat we ook nog lootjes hebben getrokken voor kerstavond en ik me steeds afvraag wanneer dat ook alweer is. Morgen? No way! Ga weg! Dan al?! Fuckerdefuck! Met andere woorden: omdat ik me een spreekwoordelijke slag in de rondte aan het papier-machéën ben.

1. Omdat ik desnoods mijn kleutermonologen het nieuwe jaar in trek. Ik ben immers nog een hele tijd vier jaar oud en ik heb verdomme óók vakantie. Hoor.

De firma Zezunja wenst u wel heel fijne dagen, want zo ben ik ook wel weer. Dat ik me over de kop quiz, daar hoeft u geen last van te hebben. Dus.

23 december 2007 | 11 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties
 1. Margriet 23 december 2007

  Nou, maar ik heb morgen een deel 3. Dus eigenlijk doe ik jou dan na. Maar ach, ik ben nog maar een peuter dus dat mag hopelijk wel..

 2. eddiefromohio 23 december 2007

  Vergeet The Sound of Music niet !

 3. Polle 23 december 2007

  Reden 5 is mijn favoriete reden. Omdat ik een dwarsfluit ook uitermate kerstig vind.

 4. sodade 24 december 2007

  Als kleuter heb je natuurlijk recht op wispelturigheid.
  En … Hasselt… is dat úúúren treinen? Dat lijkt me dan eerder voor de rekening van A’dam… (lachje)

 5. frommel 24 december 2007

  het is je vergeven.

 6. De Huisvrouw 24 december 2007

  Ook een fijne kerst en zoals mijn ma altijd zegt : opgeruimd is half gekuist, een dogma dat ik koester. Helaas werken de stofnesten niet altijd mee.

 7. Tom Lievens 24 december 2007

  Ik trek een blik Unox soep open, en vreet die koud op, alleen, terwijl ik naar de volle twaalf afleveringen van Fawlty Towers kijk, Ja het is een groot blik soep. Logisch, wie wil er nu een van de pot gerukte medemens in zijn stulp?

  Was getekend

 8. Sana 24 december 2007

  @Tom: Gut, ik wilde net heel spontaan aanbieden om in mijn stulp te komen bivakkeren, maar lees nu dat er ook 2 nakomelingen én een vrouw zullen volgen.. Daar vergaat mijn spontaniteit spontaan.
  Dit alles was wel op voorwaarde van het meenemen van de UNOX-soep, hoor. Dat lijkt me wel wat, zo’n merksoep met Kerst.

  @Zezunja: Vergeet niet te ademen af en toe.

 9. Van De pot Gerukt 24 december 2007

  Ja Tom was zo verstandig om de verkeerde naam te gebruiken. Hij is zo chizofreen als de pest, want ik ben de enige echte van de pot gerukte. Dus ik ben alleen en U kan mij nog ten allen tijde komen vervoegen in mijn stulp waar ik alleen zit te broeden op snode. Op voorwaarde dat U blikken Unox soep meebrengt.

  Was getekend

 10. roosje 31 december 2007

  en wat vond je van warhol?

 11. Auteur
  Zezunja 2 januari 2008

  @ Eddie: Maar de The Sound of Music, man, dat is sixties. Edoch, er was inderdaad iemand van de gasten die bij de vragenlijst vooraf bij ‘film van de eighties’ The Sound of Music had ingevuld. Dus die werd in de eighties misschien nog wel vaker uitgezonden dan nu. Of we hadden de leeftijd om dat mooi te vinden. Dat laatste is waarschijnlijker.

  @ Roosje: Ik genoot ervan. Het was nogal klein en heel audiovisueel, ik heb de rust niet om eindeloos naar schermen te kijken en dingen te luisteren, maar dat vond ik eigenlijk geen probleem. Het was mooi vormgegeven en goed voor heel wat verwondering door al die geluidsfragmenten en die kleine teeveetjes en zo.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?