Chic Sjiek en Sjeik

Vandaag komt er een chique meneer. Zo’n meneer die zó chic is dat-ie wel eens in pak op tv verschijnt. Hij komt bij mij als opdrachtgever en ik ga ‘m binnenlaten. Als-ie binnen is, krijgt-ie koffie en dan gaan we aan de keukentafel zitten praten.

Simpel. Tenminste, zo lijkt het. Maar die meneer is dus zó chic dat ik er zenuwachtig van word. Want zo’n meneer kun je natuurlijk niet binnenlaten in een ranzig huis. Een huis waar Sjeik zo nu en dan in de hoek bij de deur zijn behoefte doet. Een huis waar de katten wegens heel erg leuk papieren zakdoekjes in duizend snippers scheuren. Een huis waar gisteravond wegens te moe de afwasmachine niet is ingeruimd, waardoor de hutspot alom aanwezig is. Een huis waar een der bewoners te lui is haar schoenen naar boven te brengen, waardoor er rijendik afgetrapt materiaal in de gang staat. Een huis waar de walk-in closet naar de woonkamer is verplaatst, omdat de kachel in de officiële inloopkast het niet deed en het dus te koud was om ons daar aan te kleden.
Zo’n huis dus.

Welnu, om te voorkomen dat ik hier later met een getraumatiseerde minipoes zit, breng ik Sjeik zo naar de slaapkamer en ga ik met de stofzuiger de vogeltjesdans doen. Waarna ik Sjeik weer van de slaapkamer haal en hem vertel dat alle papieren zakdoekjes ver, ver, ver opgeborgen zijn en dat dat niet persoonlijk bedoeld is. En waarna ik Sjeik vertel dat er expres overal schoteltjes met eten staan, omdat mij ter ore is gekomen dat poezen niet piesen op de plek waar hun eten staat. En waarna ik Sjeik vertel dat-ie niet nét onder de voetzool van de chique meneer moet gaan lopen, omdat ik echt een heel keurige, goede indruk wil maken en niet wil hebben dat de chique meneer denkt dat ik een bag-lady met onaangepaste katten ben.

Sjeik zal gedwee ja knikken en hij zal beloven gedurende het gesprek met de chique meneer niet hartverscheurend te gaan miauwen, zoals hij sinds hij hier is, placht te doen wanneer ik even uit het zicht verdwenen ben. Sjeik zal zeggen dat-ie best alleen kan zijn en dat-ie niet op de jas van de chique meneer zal plassen. Ik zal ‘m verliefderig aankijken, omdat ik niet anders kan en ik zal zeggen: ‘Okee, Sjeik, dat is dan afgesproken’.

Als de chique meneer weg is, zal ik een perfect uit onderhandelde opdracht hebben binnengesleept en Sjeik zal voor mij applaudiseren. De chique meneer zal thuiskomen en tegen zijn vrouw zeggen: ‘Wij moeten eigenlijk ook nog maar eens een klein poesje nemen’.
En ik zal nog eens overwegen een schoonmaakster in dienst te nemen van mijn zojuist binnengesleepte mega-opdracht.

16 januari 2007 | 10 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties
 1. GeeSpot 16 januari 2007

  niet vergeten om aan het einde het pak van de sjieke meneer even van kattenharen te ontdoen… ;o)

 2. Frank 16 januari 2007

  De vogeltjesdans doen met de stofzuiger, hihihi
  Wat de Electronica’s al niet teweeg brengen :-D
  Maarre, als ik zo indiscreet mag zijn: wat voor opdracht, en wie is die chique meneer van TV?

 3. Casper 16 januari 2007

  Als het werkt, allemaal, heeft u goed kans dat u nog eens een opdracht binnensleept. Ik heb ook een kat die nog wel wat africhting kan gebruiken :)

 4. eliane 16 januari 2007

  O, ik ben wel blij dat mijn chique meneren niet aan huis komen! Ik zit meestal gewoon in mijn pyama als ik met ze converseer. Niet dat ik de hele dag in mijn pyama zit hoor. Dat is het tijdverschil, de chique meneren zitten in mijn inbox als ik wakker word.

 5. Marije 16 januari 2007

  En krijgt Sjeik dan als beloning wel een pakje papieren zakdoekjes om mee te spelen?

 6. Auteur
  Zezunja 16 januari 2007

  @ Frank: Het gaat om een cursus voor een bedrijf met veel geld. De naam van die meneer ga ik toch nog maar even niet noemen. Straks googelt hij op zijn naam en vindt hij dit weblog. Hij is volgens mij veel te chic om mijn log leuk te vinden. ;)
  En verder: hij is niet van tv, alleen komt-ie wel eens op tv. In pak.

  @Marije: Sjeik krijgt alles wat-ie wil. Kijk maar ‘ns in zijn ogen: je kunt hem echt niks weigeren.

  @ Eliane: Heerlijk. Ik had véél verder weg moeten gaan wonen.

  @ Casper: Zie mijn antwoord aan Marije. Als driller stel ik niet veel voor.

 7. soes 16 januari 2007

  En je hebt mooi je huis weer aan kant… voordeeltje.

 8. Frank 16 januari 2007

  Hij is volgens mij veel te chic om mijn log leuk te vinden.
  Nou, nou Zez, je log zelf is toch ook sjiek de paris!
  Anyways, veeel suc6

 9. Mariska 16 januari 2007

  Misschien is een beetje rommel juist wel een leuke change of scenery voor zo’n chique meneer.
  Zelf had ik vandaag een klant aan de telefoon terwijl ik op de zonnebank lag. Moest toch stiekem heel hard lachen bij het idee dat hij dacht dat ik achter mijn bureau zat ;-)

 10. Ruben 22 januari 2007

  Don’t let one’s looks deceive you, Zezunja.

  Ik loop voor mijn werk ook wel eens in pak.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?