Welkom op mijn identiteitscrisis

Misschien ben ik mezelf wel kwijt. Misschien tart ik mezelf tot ik echt niets meer te verliezen heb. Mijzelf niet, mijn familie niet, mijn huis niet en mijn werk niet. Huis en werk al opgezegd. Familie, vrienden en Amsterdam verlaten. Netwerk en bandje overboord. Dreads eraf en als klap op de vuurpijl mijn website op zijn kop. Hoppa! Weg identiteit, weg imago, weg vangnet, weg alles-zoals-het-was.
Deels is die onthechting een onvermijdelijk bijverschijnsel van het verhuizen. Het hoort erbij. Een verplaatsing van een paarhonderd kilometer leidt al gauw tot iets dat lijkt op ‘opnieuw beginnen’. Maar dat van die dreads had niet gehoeven. Dat kapsel was na vijf jaar nog immer een succes en gaf me gek genoeg een duidelijkere identiteit. En die website, waarom nu? Waarom dit onderdeel van regelmaat en ritme in mijn leven óók onderwerpen aan een rigoureuze verandering? Waarom blijft er helemaal niets bij het oude?

Om eerlijk te zijn: ik weet het niet. Er zijn een boel verklaringen mogelijk, zoals diepgewortelde wispelturigheid mijnerzijds, een zakelijk belang nu ik als zelfstandige verder ga, en een grote behoefte mij aan te passen aan het klimaat waarin ik mij bevind.
Dat laatste is, hoewel bijzonder vaag, het belangrijkste. Ik ben verhuisd naar een andere biotoop; het weer is anders, de mensen zijn anders, de cultuur is anders en ik ben anders. En als ik me zo anders voel, zitten de kleren die ooit lekker zaten, ineens niet meer zo comfortabel, moet de muziek die ik eerst luisterde, plaats maken voor muziek die beter in het hier en nu past, en is mijn weblog gedoemd tot aanpassing aan omstandigheden waarin een Belgisch-allochtoonse freelanster op zoek is naar heur identiteit.
En u moet zich het allemaal maar laten aanleunen. U bent slachtoffer van mijn identiteitscrisis en ik kan alleen maar hopen dat verandering van spijs daadwerkelijk doet eten. Want hoewel de basis van dit weblog nog dezelfde is – een zotisch weblog -, is er een hoop veranderd. Zo zijn de Z-en verdwenen en daarmee de allitererende rubrieken en de zijbalk met-zijdelings-wat-zijdelinks. U kunt mijn archief met Z-rubrieken en de zijbalk as we knew it overigens nog steeds terugvinden op de oude webzijde, klik.

Tsja, en wat u ervoor in de plaats krijgt? Nou, uhm, een nieuw moodswing-proof interieur. Het zit zo: mocht u een ander behangetje willen, dan klikt u gewoon op een van de vierkantjes links bovenaan en dan verandert de achtergrond vanzelf. Magisch.
En verder heb ik voortaan nog maar drie rubrieken in plaats van elf. Want óf het gaat nergens over en dan past het in de rubriek Nihilisme, óf het gaat over mij en dan past het in de rubriek Surrealisme, óf het gaat over iets belangrijks en dan valt het onder Idealisme. Erg veel andere opties zijn er niet. Heel overzichtelijk voor mij én voor u.
En dan – heel belangrijk: ik heb mij ontdaan van het juk bij-elk-praatje-hoort-een plaatje. Ik mag voortaan stukjes schrijven zonder visuele opsmuk. Gewoon, kaal, in woorden. Wat een rust.
Voor het visuele aspect -kuch- staat rechts bovenaan voortaan een foto of tekening. En soms zal ik ook in de logjes zogenaamde duimnagels plaatsen die naar een groter exemplaar leiden.
Voor het overige kunt u uitleg over mij en deze webzijde vinden onder het kopje Solipsisme. En er is nog wat werk in uitvoering, maar dat merkt u vanzelf.
Dit weblog is bedacht en vormgegeven door mijzelve, met onnoemelijk veel hulp en geduld van Yuri, die vrijwel alles heeft getweakt, geknipt en geschoren.
Rest mij nog wat haartjes weg te blazen en Zezunja’s Zotisch Weblog voor geopend te verklaren.

PS. Overige dankwoorden vindt u binnenkort rechts bij Egoïsme (copyright).

24 november 2006 | 49 reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

49 Reacties
 1. Drs. Johan Arendt Happolati 27 november 2006

  Je gaat me toch niet vertellen dat ik de eerste ben die op je nieuwe weblog reageert?

 2. Semtex 27 november 2006

  Mooi van Yuri.
  En dan moeten de kerstdagen nog komen.

 3. Auteur
  zezunja 27 november 2006

  Jawel, hr ’ti, u bent de aller aller allereerste.

 4. simone 27 november 2006

  heel strak. ik kijk nu naar een besneeuwde boom. mooi. succes.

 5. Drs. Johan Arendt Happolati 27 november 2006

  Vrouwe Zezunja,
  Het werd plots heel stil hier. Iedereen loopt waarschijnlijk met open mond en in z’n eigen tempo door je nieuwe huis. Het is wel even wennen, moet ik zeggen.

 6. Auteur
  zezunja 27 november 2006

  Ja, erg hè, dat hoort bij crises. Dan ben je de weg dus volkomen kwijt. En u mag daarin delen.

 7. Gin 27 november 2006

  Heel mooi! En inderdaad lekker overzichtelijk. Voor je het weet voel je je thuis hoor, geen zorgen! Identiteitscrises zijn een zegen, je moet het alleen leren waarderen ;-)!

 8. ivo victoria 27 november 2006

  ja. goed. ok. ehm. ik moet wennen. ik moet altijd wennen. dat is gewoon een van de vele dingen die ik doe. dus.

 9. Anoniem 27 november 2006

  Yay! Mooi man.

 10. Cockie 27 november 2006

  Ow, die primitieve anonieme kreet was van mij.

 11. Auteur
  zezunja 27 november 2006

  Ja, heel goed. Dan weet ik ook meteen hoe primitieve reacties eruit zien. Namelijk: in de ‘laatste reacties’ is een primitieve reageur een Engelsman en in het reactiescherm een Nederlander.

 12. Bart 27 november 2006

  Jawel, eindelijk ben je een .nl in plaats van een punt.nl! Alleszins terecht. Goede eerste indruk – ik hou wel van rust om woorden heen. Ik kijk overigens met een mac, en daar lijkt alles goed op de plaats te zitten.
  Ik ben ook fan van je illustraties, hoop dat ze zich door deze eigen plek nog verder gaan ontwikkelen.

 13. Ivar 27 november 2006

  Al die grote veranderingen in je leven.
  Je doet het toch maar, ik vind je heel stoer.

 14. Irene L. 27 november 2006

  Gelukkig bezocht ik de vorige vesie van je weblog nog maar kort en was daar ook nog niet helemaal aan gewend. Het zal me hopelijk snel lukken hier de weg te vinden.
  Heel democratisch dat de bezoekers hier voor hun eigen behangetje mogen kiezen. Wat een idealisme.
  Het ziet er mooi uit!
  Gaat zo voort en gij zult spinazie eten.

 15. Anoniem 27 november 2006

  ‘Gaat zo voort en gij zult spinazie eten.’, zeide Vrouwe Irene. Hier in Vlaanderen zeggen wij ook:
  ‘God zal het u lonen
  met spek en bonen’
  Vele, vele groeten,
  Drs. Johan Arendt Happolati

 16. roosje 27 november 2006

  wij identiteitscrisissen vrolijk met je mee…

 17. Juna 27 november 2006

  Wauw. Ik vind het helemaal super. Deze reactiepagina niet in het minste. Helder, overzichtelijk maar oorspronkelijk en stijlvol. Nou. Echt. Dat vind ik.

 18. Deh Haagh 27 november 2006

  Alle ismes terzijde uwe zotelijkheid, uw site is waarlijk een genot aan het oog, het groen behang aan de linkerzijde is een staaltje van uw behang?

 19. Auteur
  zezunja 27 november 2006

  @ iedereen: bedankt!

  @ Bart: Ja, ik was een doorverwijs-.nl-er en nu ben ik een .nl-er sur place. Al die tijd surrogaat geweest… ;)

  Trouwens, ik kijk ook met Mac, dus aan alle anderen: heeft u een PC? Ziet u oneffenheden die vast niet zo bedoeld zullen zijn?

  @ Ivar: Blij dat je bent meeverhuisd. Wat moest ik zonder jou, de enige constante op mijn zotisch weblog. Goede lurkers vind je niet vaak meer.

  @ Irene: Kort? Kort? Ik was al hartstikke aan je gewend.

  @ Hr ’ti: Ja, leer mij meer Vlaams. In elke reactie minimaal een typisch Vlaamse uitdrukking, is dat haalbaar?
  En verder: gebruik een browser die uw naam onthoudt!
  Ik vind het zeer ongepast als een heer van uw statuur als anoniempje door het leven gaat.

  @ Roosje: Ha!

  @ Deh haagh: Het groene behang (let wel: een van de vele die je kunt kiezen!) is een foto van een zijden broek met bloemen in gouddraad. Dit verzin ik niet, ik heb echt zo’n broek.
  En voor het overige zijn de behangetjes ook aan mijn stemmingswisselingen onderhevig. Met andere woorden: ik durf te wedden dat ik voor maart 2007 alweer heel andere behangetjes in de aanbieding heb.

 20. esther 27 november 2006

  Hallo dan! Daar ben je eindelijk weer. Ik moet ook wennen, maar als ik elke dag kijk zal dat wel lukken ;)
  Weet je wat ik denk? Je identiteit heb je nog gewoon, hoor- alles om je heen is veranderd, al dan niet door je eigen toedoen. Jouw identiteit moet nog even wennen aan alle uiterlijke veranderingen. Net als sommigen aan je site!
  Ik leef in elk geval met je mee.

 21. Kaat 27 november 2006

  Ik vind het echt heel mooi. Het is helemaal Zezunja!

 22. Polle 27 november 2006

  Wow! Helemaal nieuw en tegelijkertijd ook vertrouwd. Mooi hoor.

 23. Drs. Johan Arendt Happolati 27 november 2006

  Vrouwe Zezunja,
  De Vlaamse uitdrukking voor vandaag is:
  “Rondlopen met een broek vol goesting.”
  U zult deze uitdrukking niet vinden in van Dale’s Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, maar het woordje ‘goesting’ zult u wel vinden. Het betekent:
  goes·ting (de ~ (v.))
  1 [Belg., inf.] lust, zin
  De uitdrukking ‘rondlopen met een broek vol goesting’ betekent dus: zich in een staat van seksuele opwinding bevinden.
  (Boven uw bed hangen en zorgvuldig uit het hoofd te leren.)
  Vraag maar eens aan uw vriendje of hij die uitdrukking kent. En als hij die uitdrukking niet kent, dan kent hij in elk geval het gevoel van ‘rond te lopen met een broek vol goesting’…
  Geheel de uwe, nietwaar?
  Drs. Johan Arendt Happolati

 24. Drs. Johan Arendt Happolati 27 november 2006

  Vrouwe Zezunja,
  Tot drie maal toe heb ik geprobeerd een reactie door te sturen, maar telkens krijg ik volgend bericht:
  ‘Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog: this might be an error, in which case all apologies. Your comment will be presented to the blog admin who will be able to restore it immediately.
  You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him.’
  Desalniettemin een groet.
  Drs. Johan Arendt Happolati

 25. Lisa 27 november 2006

  Het ziet er mooi uit hier! Ook ik ben blij dat je er weer bent. Jeeeeeej!!!!
  Zucht… al die veranderingen en aanpassingen van jou.. Lieve Zezunja, conformeren is 1 ding, maar verlies je glans niet! Alles is omkeerbaar!
  (Ja, ik ‘probeer’ ook tussen de regels te lezen…) ;)

 26. Lisa 27 november 2006

  ….projectie noemen ze dat…Naar een dorp verhuizen was blijkbaar traumatisch voor me. (zie hierboven, ugh sorry!) ;)

 27. peter paul 27 november 2006

  Ik bekijk een en ander met een pc, die zijn energie ontleent aan het stevig blijven doortrappen (mechanisme ooit in de oorlog ontworpen ten behoeve van onze radio, maar waarom weggooien wat nog goed is?) en het resultaat is prachtig. Er is waarlijk gewerkt en die ijver valt ook terug te lezen in de alleszins begrijpelijke verantwoording voor deze metamorfose! Felicitaties derhalve.

 28. peter paul 27 november 2006

  waarom kan ik niet reageren? Ik wilde nog wel zo voorkomend zijn door te melden dat ok een pc een prachtvol beeld geeft van deze metamorfose.

 29. peter paul 27 november 2006

  Kan het dus plots wel. Wil dus nog even kwijt dat je kennelijk ook op een pc die uitsluitend functioneert zolang ik blijf doortrappen (souvenir uit de oorlogsjaren, waarom weggooien als het nog werkt?) deze niet te onderschatten verbetering van Zezunja’s outfit kunt aanschouwen. Mooi werk en alleszins begrijpelijk toegelicht! Hulde derhalve.

 30. soes 27 november 2006

  Tsss, ik ben een dag te laat, niet te geloven….
  Maarruh, heel erg mooi, ik heb jou foto als behang gekozen, zodat ik het Zezunjagevoel nog helemaal houd.

  En je bent al helemaal Belg, met je duimnagels en je webzijde, haa leuk…

 31. Casper 27 november 2006

  Geweldig dit. Ge-wel-dig.

 32. soes 27 november 2006

  Ik krijg geen reactie geplaatst…
  Maar ik probeer het gewoon nog eens.

  Ik wilde je zeggen dat ik je weblog erg mooi vind. Lief van je dat je toch nog een .nl hebt en geen .be
  Dus ondanks je identiteitscrisis hou je toch nog veel van ons landje, is het niet?

 33. Auteur
  zezunja 27 november 2006

  Alle reacties die niet aankwamen werden aangemerkt als spam. ik heb het verholpen, maar het kan vaker gebeuren. Maak u vooral geen zorgen, ik zal proberen alle reacties te redden.

 34. Agnes 27 november 2006

  Nog niet geheel vervlaamst met de .nl achter uw naam!

 35. Charlotte 27 november 2006

  Driewerf hoera!

 36. Peet 27 november 2006

  Jeuj! Gefeliciteerd :)

  Is er ook een geen-achtergrond-knopje? (Niet dat ik de achtergrondjes niet mooi vind hoor, maar leegte telt ook, vind ik. Net zoals nul ook een getal is. ;-) )

 37. prutsmuts 28 november 2006

  bjoetifoel!

 38. Soes 28 november 2006

  Alleen het scrollen gaat wat haperend, of ligt dat aan mij??

 39. Auteur
  zezunja 28 november 2006

  @ Esther: Niet te gauw opgeven hoor, met wennen. Dan doe ik dat ook niet.

  @ Kaat, Polle, Casper, Charlotte, Prutsmuts: Thnx!!

  @ hr ’ti: Excuses dat mijn portier u zo hardnekkig bleef beschouwen als colporteur. U vroeg mij uw dubbele reacties te wissen, dat is deels gelukt, maar deels nog niet. Heb geduld, Superzezunja lost het op. Echt.

  @ Liza: Dat is volgens mij de essentie van een weblog: herkenning. Daarom is het verboden woord ook: herkenning. En daarom neem ik je niks kwalijk. Maar echt traumatisch is het hier in het Zuiden niet en er is nog niets dat ik weer om zou willen keren, gelukkig.

  @ Peter Paul: Ook voor jou geldt: de NEE-NEE-sticker deed iets te heftig zijn best en beschouwde jouw proza als huis-aan-huis-verkoop. Ik zal proberen de dubbele reacties te wissen en de mooiste te laten staan. (Grappig is dat, bij jou, Soes en hr ’ti: jullie proberen allemaal in drie berichten hetzelfde te schrijven, maar er zijn nuanceverschilen. Tegelijkertijd valt op hoeveel een mens onthoudt van zijn reactie.)

  @ Soes: ik ben vereerd. Qua behang dan dus. Overigens is het heel Vlaams om Engelse woorden te vertalen. En toch zijn webzijde en duimnagel niet typisch Vlaams.

  @ Agnes en Soes: Het zou heel gek voelen om alleen .be te hebben. Ik heb ook nog gewoon een NL’s paspoort. Alleen .be nemen zou als een soort naturalisatie voelen.

  @ Peet: Wat een goed plan! Ik er gelijk een paar effen in doen. Wit, grijs, groenig, rozig. Zo’n goed plan!

  @ Soes: Misschien. Ik heb er geen last van.

  Meer mensen last van haperend scrollen??

 40. Manuel 28 november 2006

  hoera je bent terug voorwaar whiee wij blij enzo

  maar waarom geen volledige post’s in de rss ? :(

 41. Auteur
  zezunja 28 november 2006

  Uh… geen idee. Ik zal het eens navragen bij de technische dienst.
  En dan laat ik dat wel even fiksen.

 42. urbain alpain 28 november 2006

  Hoewel ik natuurlijk dagen te laat ben wil ik toch ook even mijn waardering uitspreken voor uw nieuwe stek, vrouwe Z! Oogt mooi en vooral HEEL RUSTIG.
  En nu ga ik wat rondklooien om u in een volgende reactie te melden wat ik er inhoudelijk en technisch van vind. Ik ben benieuwd of ik er zomaar doorkom.

 43. urbain alpain 28 november 2006

  Voorlopig niet dus!

 44. Auteur
  zezunja 28 november 2006

  @ Urbain:Dank u wel, heer Bain.
  U was de laatste die nog door mijn veel te ijverige spampolitie in de kraag werd gevat, het zal niet meer gebeuren.
  Dat het bij u rustig is, is omdat u nog niet bovenaan in een van de vierkantjes heeft geklikt. U heeft nog een witte achtergrond, zoals iedereen die voor het eerst komt. Overigens is er voor de liefhebbers nu ook een wit behangetje mogelijk nádat u voor het eerst bent langs geweest. Ik geloof dat ’t het een na laatste vierkantje is.

 45. urbain alpain 28 november 2006

  Neen hoor, vrouwe Zezunja, ik klik me een breuk op al die ’tjoepkes’ (vlaams voor knoppen en tepels). Momenteel staan de heiligenbeelden op… vandaar misschien die rust.

 46. bliss 28 november 2006

  zo hee! mooi, overzichtelijk, fris en toch zeer sfeervol. dit met betrekking op je nieuwe stek.

  zo hee! nomade zijn in welke vorm dan ook, ik lees het graag. dit met betrekking op je nieuwe stuk.

 47. Auteur
  zezunja 28 november 2006

  @ hr Bain: Ik weet alles van tjoepkes! Als je eenmaal met een Vlaming een Ikea-kast in elkaar hebt gezet weet je alles van tjoepkes. Zo gaat dat.

  @ bliss: bliss vindt het fris..yay ;)

 48. Soes 29 november 2006

  *update* het haperen is voorbij.
  Waarom? Geen ideeee….

  *soes scrollt weer lekker verder*

 49. Auteur
  zezunja 29 november 2006

  Mooi zo.

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?