Nepotisme

priapisme vs. zezunja
Nepotisme
Wat betekent dat?
letterlijk:
ne·po·tis·me (het ~)
1 vriendjespolitiek
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
Mijn links staan altijd rechts, onder het kopje Nepotisme. Links in weblogland hebben iets gratuits, iets corrupts en iets overdreven belangrijks. Links bepalen je ranking bij Google (hoe meer relevante links, hoe hoger je staat), links bepalen mede je imago (als je alleen maar op domme websites gelinkt wordt, wat zegt dat dan over jou?), links zijn een ruilmiddel (sta ik in jouw linklijstje, dan mag jij in het mijne, ontbreek ik bij jou, dan kom je er bij mij ook niet in), links bepalen je plaats in de hierarchie (‘nieuwe’ webloggers komen moeilijker aan een plek in linklijstjes dan ‘ouwe’ webloggers) en links bepalen simpelweg hoeveel bezoekers je krijgt (staat jouw link op veelbezochte sites, dan heb je veel bezoekers, hoe klote je webzijde ook is, andersom is ’t hetzelfde: een mooie webzijde zonder inkomende link is een parel waar zelfs de zwijnen niet bij kunnen).
En wat voel je daarbij?

Linklijstjes suck, maar bij gebrek aan ruggengraat heb ik er toch een.
Leg eens uit?
Anekdote: ooit had ik een serieuze catfight met een befaamd weblogster. Zij was boos en schreef een paar hatemails aan ondergetekende. Vervolgens wendde zij al haar contacten aan om mij te doen voelen dat ze boos was. Plots verdween de link naar Zezunja’s Zotisch Weblog uit allerlei linklijstjes. Gevolg: minder bezoekers, imago naar de klote, een vrije val in de webloghierarchie en een eeuwigdurende ambivalentie ten aanzien van linklijstjes.
Ik schreef al ooit dat ik een hekel heb aan uitnodigingenbeleid voor feestjes. Bij links is het van hetzelfde laken een pak. Ik wil graag links, maar het maakt me niet zoveel uit welke links dat zijn, ik lees zelf immers tientallen, misschien wel honderd weblogs. Maar ze komen er niet vanzelf dus ik moet toch een keuze maken. Let wel: mijn keuze is volkomen arbitrair en zal me vast vrienden én vijanden opleveren.
Alstublieft, dank u wel en bij voorbaat sorry.

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

27 november 2006 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?