Hobbyisme

hobbyisme vs zezunja

Hobbyisme
Wat betekent dat?
letterlijk:
hob·by·is·me (het ~)
1 het beoefenen van een hobby
2 niet-professionele aanpak => dilettantisme
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
In het blokje hobbyisme vindt u gefröbel en tijdverdrijf. Helaas kan ik mijn werk met kralenweefraam, kristalpons en modelbouwtreinen niet uploaden, maar mijn tekeningen, muziek en foto’s doen het best goed in enen en nullen.
Mi tijdverdrijf es su tijdverdrijf. Dus mocht u zich vervelen dan kunt u zich hier verdiepen in de muziek die ik luister, via LastFM, of in de muziek die ik maak (hold that thought, in januari volgen er opnamen). Verder vindt u hier de foto’s die ik maak en de poppetjes die ik teken. Mochten er nog nieuwe hobby’s aan mijn brein ontspruiten – je weet nooit – dan kunt u het resultaat uiteraard ook hier bewonderen.
En wat voel je daarbij?
Met de billen bloot.
Leg eens uit?
Niet voor niets staat in de Van Dale dat hobbyisme een niet-professionele aanpak impliceert. Met andere woorden: ik doe ook maar wat. Maar daar kom je niet mee weg op internet; voor je het weet maak je jezelf belachelijk door een tekening of liedje op je site. En die blamage vindt natuurlijk altijd net plaats als de koningin langskomt, of als er via een linkdump 15.000 mensen per dag aanspoelen. En dan is internet ook nog eens voor de onfeilbaren, want via de way back machine vindt u alles terug wat ik zojuist met rood hoofd gedeletet heb.
Kijk, deze hele site komt voort uit een grote mate van hobbyisme, maar vooral het op tafel gooien van mijn muziek en mijn tekeningen vind ik doodeng. Met andere woorden: genade!

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

27 november 2006 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?