Eufemisme

eufemisme vs zezunja

Eufemisme
Wat betekent dat?
letterlijk:

eu·fe·mis·me (het ~, ~n)
1 verzachtende omschrijving van iets onaangenaams of aanstotelijks < =>
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
Hier vindt u vrijwel dagelijks een uitspraak of een quote van Zezunja zelve. Het zal niet altijd een eufemisme zijn, sterker: overdrijving is my middlename, maar ach, een mens moet toch wat als de geschikte ismen op zijn en er niet kon worden bijbesteld.
Overigens: er valt nog genoeg te zeggen over de verzachtende omschrijving van iets onaangenaams of aanstotelijks (aanstotelijks? aanstotelijks? nou ja, het is de Van Dale dus het zal wel kloppen). Waar het mjn leven betreft zal dit zotisch weblog namelijk regelmatig kond doen van iets onaangenaams of aanstotelijks. Ik ben niet rijk, niet perfect, niet altijd gezond, niet naïef of dom, ik moet keihard werken voor mijn geld en mijn geliefde is zó leuk dat er altijd kapers op de kust zullen zijn. Kortom, ga mij niet vertellen dat het leven Hosanna hoog in de hemel en we gaan nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet is. Edoch: somberheid, cynisme en lusteloosheid kosten razend veel energie en daar ben ik dan weer veel te praktisch voor.
En wat voel je daarbij?

Shit happens toch wel, dus we nemen er nog een.
Leg eens uit?
Ik ben zo pragmatisch dat ik de rotzooi voor lief neem en me concentreer op dingen waar ik me fijn bij voel. Mijn lief, mijn beroep, het gemak waarmee ik kan genieten, mijn huis, mijn leven tot nu toe. En zo af en toe iets dat ik zijdelings zei. Het leven is kort.

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

27 november 2006 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?