Automatisme

automatisme vs zezunja

Automatisme
Wat betekent dat?

letterlijk:

au·to·ma·tis·me (het ~, ~n)
1 onwillekeurig plaatshebbende handeling => routinehandeling
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
Bij automatisme vindt u de gegevens uit de machinekamer. Wie de motor onderhoudt, waar u de bougies kunt vinden en wanneer-ie voor het laatst APK gekeurd is. Als u een rss-reader heeft vindt u hier de zogenaamde feed. Heeft u geen rss-reader? U mist iets!
Verder gebeuren in de machinekamer doorgaans allerlei duistere zaken waar gewone mensen als u en ik geen weet van hebben. Met luid gedreun en gehamer wordt in de diepste krochten van het systeem bepaald of de aarde om de zon draait of andersom.
En wat voel je daarbij?
Nou, uhm, machteloos.
Leg eens uit?

Bij automatisme staat als uitleg ‘routinehandeling’, en voor sommige automaten geldt dat ook wel. Ik ben bijvoorbeeld tamelijk routineus als het gaat om het openschroeven van dvd-spelers teneinde het deeveedeetje op tijd te kunnen te terugbrengen naar de videotheek. Of het stekkertje van de router er even uittrekken, dat is een routinehandeling van jewelste de laatste tijd. Maar van de automaat Zezunja’s Zotisch Weblog heb ik nauwelijks sjoege. De html-brij die ten grondslag ligt aan de tekeningen en schrijfsels op dit weblog is voor het leeuwendeel onontgonnen gebied. Gelukkig heb ik WordPress en mijn hoogst eigen weledelgeliefde nerd. Die beheren de machinekamer, zorgen dat de aarde om de zon blijft draaien en dat ik ’s nachts lekker slaap. Geluk is voor de dommen.

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

27 november 2006 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?